Rebrov: A 3–0-nak jobban örültem volna, de nyugodtak vagyunk

BORBOLA BENCE (VALLETTA)BORBOLA BENCE (VALLETTA)
Vágólapra másolva!
2019.07.29. 20:46
null
Szerhij Rebrov a Valletta elleni visszavágón is számíthat az első meccsen duplázó Davide Lanzafaméra (Fotó: Török Attila)
Kemény, harcos mérkőzést vár a Valletta elleni visszavágón Szerhij Rebrov, az FTC labdarúgócsapatának vezetőedzője. Mint ismert, a magyar bajnok 3–1-es előnnyel utazhatott Máltára a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágójára.

 

SZERHIJ REBROV, AZ FTC VEZETŐEDZŐJE

DARREN ABDILLA, A VALLETTA EDZŐJE
„Sokan azt hiszik, elégedett voltam a budapesti eredménnyel, de nem. Mégis csak kikaptunk. Ezúttal idehaza játszunk, kijavítottuk azokat a hibákat, amelyeket az első találkozón elkövettünk. Tiszteljük a Ferencvárost, jobb csapat, mint mi, ez nem is kérdés, de.... Egyáltalán nem látom kilátástalannak a helyzetünket. Ha a szerencse is mellénk áll, akár a továbbjutás is meglehet.”

– A máltaiak meglepő módon meglehetősen bizakodóak. Néhányan továbbjutásról beszélnek. Mit gondol erről?
– Így van ez rendjén! Én is elmondtam a játékosaimnak az öltözőben, ez a Bajnokok Ligája, egyetlen ellenfelet sem lehet fél vállról venni. Bízzanak magukban, hiszen az első összecsapáson előnyt szereztünk, de egyikőjük se gondolja, hogy sétagalopp lesz a visszavágó.

– Milyen kilencven percre számít?
– Harcosra, keményre. Alighanem az ellenfélnek is megvan a maga stratégiája a kedd esti mérkőzésre. Sokat elemeztük a Vallettát az elmúlt napokban, a fejemben megvan a taktika, de ezt nem szeretem elárulni...

– Az, hogy műfüvön kell pályára lépniük, mekkora hátrányt jelent?
– Erre is készültünk. Odahaza a Népligetben szándékosan műfüvön tréningeztünk, hogy a srácok megszokják ezt a típusú talajt. De a taktikánkon nem változtat a tény, hogy műfüves talajon futballozunk. A célunkon pedig főleg nem, egyértelmű, szeretnénk a következő körbe jutni.

– Az első összecsapáson meglepte valamivel is a máltai bajnok?
– Nemigen. Tisztában voltunk vele, hogy a Valletta azt az agresszív futballt nyújtja majd, amit a korábbi felvételeken is láttam tőle. Sőt, talán még agresszívebb stílust vártam az ellenféltől. Kedd este is alighanem ebben a stílusban futballozik. Előnnyel érkeztünk Máltára, a máltai újságíróknak is elmondtam, a három nullának jobban örültem volna hazai pályán, de így is nyugodtak vagyunk. Nincs más dolgunk, mint a saját játékunkra koncentrálni, és akkor nem lehet probléma.

NEM GOND A MŰFŰ

Ha valaki sokat tehet azért, hogy a Ferencváros megússza kapott gól nélkül a kedd esti Bajnokok Ligája-selejtezőt, az Miha Blazic. A zöld-fehérek szlovén belső védője alapembernek számít Szerhij Rebrov vezetőedzőnél, az elmúlt idényben és az eddigi három BL-mérkőzésen is számított rá. A magyar bajnok a párharc budapesti összecsapásán a lefújás előtt gólt kapott a máltai bajnoktól.

„Sajnáltuk, hogy odahaza gólt kaptunk, de ez előfordul – mondta Miha Blazic. – A Valletta játékosai alighanem még keményebbek lesznek a visszavágón, hiszen idehaza játszanak, és ahogy hallom, bizakodnak. Az, hogy műfüvön kell futballoznunk, nem lehet gond, nem jelent akkora problémát, hogy erről külön kelljen beszélgessünk.”

JÚLIUS 30., KEDD

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
20.00:
Valletta FC (máltai)–Ferencváros (Tv: Duna – élőben az NSO-n!)
Ta' Qali, Centenáriumi Stadion. Vezeti: Jonathan Lardot (Florian Lemaire, Romain Devillers) – mindhárom belga
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
VALLETTA:
Bonello – Zerafa, J. Borg, Camilleri, Pena Beltre – Dimech – R. Muscat, Packer, Tulimieri, Nwoko – Fontanella. Vezetőedző: Darren Abdilla
FERENCVÁROS:
Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér – Zubkov, Skvarka, Nguen – Lanzafame. Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Az első mérkőzésen: 1–3

A párharc továbbjutója a Dinamo Zagreb–Szaburtalo Tbiliszi (grúz) győztesével találkozik a harmadik selejtezőkörben, a párharc vesztese az Európa-liga harmadik selejtezőkörében az FC Santa Coloma(andorrai)–Asztana FK (kazah) továbbjutójával mérkőzik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik