RB Leipzig: Lőw még nem gondolt arra, hogy neki kellene irányítania

B. G.B. G.
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 08:37
A lipcseieknek a kettős terhelés mellett az ellenfelek védekező stílusával is meg kell küzdeniük Lőw Zsolt szerint, akinek majdnem Ralph Hasenhüttl vezetőedző helyére kellett lépnie. Történelmi pontszerzése után első idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésére készül az RB Leipzig. 

A német együttes az első fordulóban hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Monacóval. Kedden a Besiktas otthonában lép pályára, vélhetően Gulácsi Péterrel a kapuban. A törökök az eddigi hét nemzetközi mérkőzésükből hatot elveszítettek német csapat ellen, egyszer döntetlent értek el, ugyanakkor kilenc találkozó óta veretlenek hazai pályán.

„A Monaco elleni összecsapással megérkeztünk a Bajnokok Ligájába – mondta a Nemzeti Sportnak Lőw Zsolt, a 2009-ben alapított klub másodedzője. – Arra tökéletes volt, hogy megízleljük a légkört, de visszafogottan teljesítettünk, mintha kissé megilletődöttek lettünk volna. Igaz, a Monaco ellen nem olyan rossz eredmény a döntetlen, a csapat azóta mindkét mérkőzését megnyerte, s még csak gólt sem kapott. Újabb mérföldkő előtt állunk, de tudjuk, pokoli hangulat vár ránk, hiszen a fanatikus Besiktas-szurkolók félelmetes légkört tudnak teremteni Isztambulban. Igyekszünk felkészíteni rá a játékosokat, a taktika mellett a mentális ráhangolódás is nagy szerepet kap.”

A lipcseiek kisebb hullámvölgybe kerültek, sorozatban három tétmérkőzésen maradtak nyeretlenek, mígnem szombaton legyőzték az Eintracht Frankfurtot (2–1).

„Nem csak a sorozatterhelés okozza a nehézségeket, bár tény, a fáradtság miatt jóval többet kell rotálni – folytatta a 38 éves magyar szakember. – Ellenfeleink az előző idényben jóval nyíltabban játszottak ellenünk, míg most a stabil, bunkervédekezésre összpontosítanak, illetve arra, hogy a legkisebb területet is lezárják. Sokkal egyszerűbb rombolni a játékot, és onnan előrevágott labdával kontratámadásokat vezetni, mi viszont szeretjük szervezni a játékot. Meg kell találnunk a megoldást, hogyan tudjuk hatékonyan feltörni az ellenfél védelmét, keressük az új válaszokat, elemeket, és jó úton is haladunk, bár az eredményeken még javítanunk kell.”

Az utazó keret hétfőn érkezett meg Törökországba, ám Ralph Hasenhüttl vezetőedző némi problémába ütközött a belépéskor: hiányzott a vízuma.

„Nem történt semmi különös – tette hozzá az edző. – Azért azon még nem kezdtem el gondolkodni, hogy akkor nekem kellene irányítani a csapatot, ráadásul öt perc alatt minden megoldódott.” Vagyis a szereposztás változatlan marad, Lőw Zsolt másodedzőként, Gulácsi Péter kapusként készül az RB Leipzig első idegenbeli BL-mérkőzésére.

BAJNOKOK LIGÁJA, KEDDI MÉRKŐZÉSEK
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

E-CSOPORT
20.45:
Sevilla–NK Maribor
20.45: Szpartak Moszkva–Liverpool (Tv: Sport1)
F-CSOPORT
20.45:
Napoli–Feyenoord
20.45: Manchester City–Sahtar Doneck (Tv: Sport2)
G-CSOPORT
20.45:
Besiktas–RB Leipzig
20.45: Monaco–FC Porto
H-CSOPORT
20.45:
Borussia Dortmund–Real Madrid (Tv: M4 Sport)
20.45: APOEL–Tottenham Hotspur (Tv: Film Mánia)

AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI A G-CSOPORTBAN

RB Leipzig (német)–Monaco (francia) 1–1 (Forsberg 32., ill. Tielemans 34.)
FC Porto (portugál)–Besiktas (török) 1–3 (Tosics 21. – öngól, ill. Talisca 13., Tosun 28., Babel 86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik