RB Leipzig: kétszáz drukker lemondott a jegyéről

BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (Lipcse)BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (Lipcse)
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 18:09
null
A Tottenham-drukkerek a vendéglátóegységekbe menekültek az eső elől (Fotó: Török Attila)
Lassan egész Európában elérkezik a zárt kapus meccsek és a felfüggesztett labdarúgó bajnokságok ideje, ám kedd este még nézők előtt rendezik meg a Leipzig–Tottenham Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt.

 

A koronavírus már a szász szövetségi tartományban is megjelent, ám hétfőn a városvezetés – az egészségügyi szervezetekkel és az RB Leipziggel konzultálva – úgy döntött, hogy az alacsony kockázati faktor miatt beengedik a drukkereket a meccsre.

Az rblive.de tájékoztatása szerint kedd kora délutánig mintegy kétszáz hazai drukker ajánlotta fel a belépőjét másnak a klub hivatalos jegypiacán, ám vélhetően így is telt ház előtt lépnek pályára a csapatok.

Kedd délután egyébként az angol szurkolóktól voltak hangosak Lipcse belvárosának vendéglátóegységei, a Tottenham-drukkerek egy része oda menekült a hideg, esős időjárás elől, míg a hazai szurkolók többsége vélhetően még a munkahelyén várta az aznapi műszak végét. A pubokból kiszűrődő hangzavaron kívül így csendes, nyugodt arcát mutatta a város, délután négy óra körül a Tottenham szállásaként szolgáló Steigenberger Grand Hotel előtt pezsdült fel az élet néhány pillanatra, amikor hirtelen begördült a szálloda elé a csapatot szállító busz. Ám a sofőr hamar lehűtötte a gyülekezőket, s közölte, hogy este hét előtt egyetlen játékos felbukkanására se számítsanak a közös képre vadászó járókelők.

A londoni egyesület tehát két órával a mérkőzés kezdete előtt indul a Red Bull Aréna felé, ahol az első meccsen 1–0-s győzelmet arató RB Leipzig ellen igyekszik megfordítani a párharcot, és bejutni a negyeddöntőbe.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket IDE KATTINTVA olvashatják el.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
21.00:
Valencia (spanyol)–Atalanta (olasz) (Tv: Spíler2)
Az első mérkőzésen: 1–4
21.00: RB Leipzig (német)–Tottenham Hotspur (angol) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik