Rangnick: Az MU-t is oda-vissza meg akarjuk verni

Vágólapra másolva!
2011.04.26. 11:14
null
Rangnick szerint ismét sikerülhet a Schalkénak, ami az Inter ellen (Fotó: Action Images)
Ma este a Schalke–Manchester United elődöntővel (20.45, tv: Tv2) folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei. A német csapatot irányító Ralf Rangnick úgy hiszi, ha a címvédő Intert oda-vissza megverték a negyeddöntőben, akkor a „vörös ördögök” ellen is összejöhet ugyanez. Sir Alex Ferguson irigyen tekint – többek között – a Real Madrid és a Milan mérlegére az európai kupában.

A Manchester United eddig 11 alkalommal szerepelt a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjében, de korábban csak négyszer jutott be a fináléba, míg a nagy múltú európai klubok közül a Real Madrid 12-szer, a Milan 11-szer, a Bayern München nyolcszor, a Liverpool hétszer, az Ajax hatszor volt döntős.

ÉRDEKESSÉGEK, ADATOK
A Schalke története során először szerepel a Bajnokok Ligája elődöntőjében.
A Schalke mindegyik hazai meccsét megnyerte ebben az idényben a BL-ben, míg a Manchester United egyetlen idegenbeli találkozóján sem kapott gólt (négy győzelem, egy döntetlen)
Az MU háromszor nyert a legrangosabb európai kupasorozatban, míg Raúl szintén háromszor diadalmaskodott a Real Madrid színeiben.
A két csapat még soha nem találkozott egymással. A manchesterieknek egyébként nem megy túl jól a német csapatok ellen az oda-visszavágós párharcokban: két győzelem mellett négy vereség az angolok mérlege.

A három BEK/BL-trófeát nyerő „vörös ördögök" menedzsere, Sir Alex Ferguson irigyen tekint a nagy riválisok eredményeire, és bízik benne, hogy sikerül javítani a klub mérlegén.

„Nekünk is ott kellene tartanunk. Az elvárások mindig hatalmasak voltak az európai porondon, és az ember irigyen szemléli a többi klub nagyszerű eredményeit a legrangosabb sorozatban. Megpróbálunk közelebb kerülni a nagy csapatokhoz. Elég csak a Real Madridra, a Milanra, a Bayern Münchenre vagy a Liverpoolra gondolni. Gyorsan kell fejlődnünk, hogy erre a szintre jussunk, és a jelenlegi csapatunk már elég tapasztalt ahhoz, hogy megvalósítsa ezt" – mondta Ferguson.

„Az ember mindig nyugtalanul várja ezt a szakaszát a sorozatnak. Az elődöntők soha sem könnyűek. Ugyanez volt a helyzet ezerkilencszázkilencvenkilencben, amikor a Juventus ellen játszottunk a döntőbe kerülésért. Az első, hazai meccsen idegesek voltunk, de a visszavágóra sikerült megnyugodnunk. Amikor Barcelonában játszottuk az első meccset három éve, akkor sikerült jó eredményt elérnünk. De a visszavágó utolsó húsz perce kész rémálom volt" – jelentette ki a skót szakember.

Ami az angol csapat keretét illeti, Dimitar Berbatov nem utazott el Németországba, mivel nem jött rendbe a sérülése, és Darren Fletcher valamint Owen Hargreaves is hiányzik Ferguson együtteséből.

Ralf Rangnick, a Schalke vezetőedzője nem aggódik a Manchester United elleni párharc előtt: a német szakember szerint ha a címvédő Intert sikerült oda-vissza megverni a negyeddöntőben, akkor ez az angolok ellen is összejöhet.

„Ha mindkét meccsen úgy játszunk, ahogy az Inter ellen tettük, akkor most is megnyerhetjük mindkét találkozót. Nem játszunk a null nullra. Győzni akarunk, és úgy fogunk futballozni, ahogy az Inter ellen is tettük hazai pályán. Arra sem számított senki, hogy Milánóban öt kettőre nyerünk, úgyhogy most is megpróbálunk kétszer diadalmaskodni. Nem a szerencse miatt múltuk felül az Intert: idegenben és otthon is jobbak voltunk. Nem tudom, hogy az olaszok lebecsültek-e bennünket, és nem érdekel minket, ha a United megteszi" – mondta Rangnick, aki látta a manchesteriek néhány korábbi meccsét, és feltérképezte a „vörös ördögök" gyengeségeit.

„Láttam élőben a Manchester United meccsét nyolc hete, amikor a Chelsea ellen játszott idegenben. Akkor még nem tudtam, hogy a Schalke edzője leszek, és hogy az MU ellen játszunk majd az elődöntőben. Láttam a Newcastle elleni múlt heti meccsét is, és az FA-kupa-elődöntőjét a Manchester City ellen, valamint természetesen volt egy megfigyelőnk az Everton elleni bajnokin is. Bármely csapat meccsét nézi meg az ember, láthat gyengeségeket. Hogy aggódunk-e amiatt, hogy csak három gólt kaptak eddig? Csak idő kérdése, hogy kapnak még találatokat" – nyilatkozta a tréner.

A Schalkénál a hosszabb ideje hiányzó Klaas-Jan Huntelaar, Christoph Moritz és Christian Pander biztosan nem lép pályára ma este, míg Benedikt Höwedes kihagyta a hétfői edzést. Ralf Rangnick bízik benne, hogy Kirjakosz Papadopulosz és Peer Kluge bevethető lesz.

kerdes=Melyik csapat nyeri a párharcot?|opcio1=Schalke|opcio2=Manchester United|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SCHALKE (német)–MANCHESTER UNITED (angol)
Gelsenkirchen, Veltins-Arena, 20.45 (tv: Tv2). V: Velasco Carballo (spanyol)
A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
SCHALKE: Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Sarpei – Farfán, Papadopulosz, Jurado, Baumjohann – Raúl, Edu
MANCHESTER UNITED: Van der Sar – Rafael, R. Ferdinand, Vidics, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Pak – J. Hernández, Rooney

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik