Női BL: történelme során először jutott a döntőbe a Barcelona

SMAHULYA ÁDÁM (Barcelona)SMAHULYA ÁDÁM (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 15:21
null
Először került BL-döntőbe a Barcelona (Fotó: Smahulya Ádám)
Az első meccs után a visszavágón is 1–0-ra nyert a Barcelona a Bayern München ellen, így a klub története során először bejutott a fináléba, amelyet idén Budapesten rendeznek.

Négyből ketten elbuktak, a lányokon volt a sor, hogy javítsanak a mérlegen. A Barcelona összes csapata bekerült a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ám az ifik és a futsalosok sem jutottak be a fináléba, a nagycsapat pedig majd szerdán játssza az első meccset a Liverpool ellen.

A klub női együttese azonban már a visszavágóra készült, és csupán egyetlen lépés választotta el attól, hogy története során először pályára léphessen a döntőben, amit május 18-án Budapesten rendeznek. Az első, németországi felvonáson 1–0-ra nyertek a katalánok, vagyis egyértelműen esélyesként futhattak neki a mérkőzésnek. Főként hogy a bajorok finoman fogalmazva sem csúcsformában várták a találkozót. A szintén története első döntőjéért küzdő müncheni együttes immár négy tétmeccs óta nyeretlen volt, miközben a Barca sorozatban tizenegy megnyert összecsapással a háta mögött várta az újabbat.

A hangulatra nem lehetett panasz, már a stadiontól több utcányira lehetett hallani a doboló, énekelő szurkolókat, bent pedig csaknem telt ház, 12 764 szurkoló fogadta a játékosokat. Női mérkőzésen soha nem voltak ilyen sokan a Mini Estadíban, ahol alighanem ez volt az utolsó igazán jelentős meccs, a tervek szerint ugyanis a következő idényben lebontják a jelenlegi, 1982-ben épült stadiont.

Amely csaknem felrobbant, amikor a hazaiak az első félidő hajrájában megszerezték a vezetést. A 2017-ben az év női futballistájának választott Lieke Martens harcolt ki büntetőt, amit Mariona Caldentey magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt. A második félidőben a németországi mérkőzésen győztes gólt szerző Kheira Hamraouit húsz perccel a vége előtt második sárgával kiállította a játékvezető, majd nem sokkal később majdnem egyenlítettek a bajorok, ám Dominika Skrovánková próbálkozását bravúrral védte Sandra Panos.

Hiába volt mindkét oldalon több nagy helyzet, újabb gól már nem született, így a lefújás után hatalmas ünneplést csaptak a drukkerek, kint pedig meglehetősen sokan várták a játékosokat.

A férficsapat szombat este története huszonhatodik bajnoki címét ünnepelte, míg a női együttes vasárnap délután a klub története során először bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ilyenkor lehet jó Barcelona-szurkolónak lenni.

NŐI LABDARÚGÓ BL
ELŐDÖNTŐ
BARCELONA–BAYERN MÜNCHEN 1–0 (1–0)
Barcelona, Mini Estadí, 12 764 néző V: Staubli (svájci)
BARCELONA: Panos – Pereira, Torrejó, León, Ouahabi – Losada – Hamraoui, Putellas – Caldentey (Andressa, 83.) – Martens (Bonmatí, 87.), Duggan (Oshoala, 71.)
BAYERN MÜNCHEN: Benkrath – Wenninger, Hendrich, Skorvánková (Demann, 78.) – Schweers, Magull (Roord, 59.), Leupolz, Rolfö, Lewandowski – Damjanovic (Islacker, 71.), Däbritz
G: Caldentey (45. – 11-esből)
Kiállítva: Hamraoui (70.)
Továbbjutott: a Barcelona, 2–0-s összesítéssel

Chelsea (angol)–Olympique Lyon (francia) 1–1 (1–1)
Továbbjutott: az Olympique Lyon 3–2-es összesítéssel.

DÖNTŐ (MÁJUS 18.)
18.00:
Lyon–Barcelona
Budapest, Groupama Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik