Női BL: nem jutott fel a főtáblára a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2019.08.13. 18:52
null
Nagyot küzdött, de nem jutott fel a BL-főtáblára a Ferencváros (Fotó: Micheller Szilvia)
A Ferencváros női labdarúgócsapata 2–2-es döntetlent játszott a szerb Szpartak Szuboticával a Bajnokok Ligája pozsonyi selejtezőcsoportjának harmadik fordulójában, így rosszabb gólkülönbsége miatt nem jutott fel a 32-es főtáblára.

 

A Ferencváros két győzelemmel a háta mögött várhatta a pozsonyi selejtező harmadik mérkőzését, miután a Slovan Bratislavát 3–1-re, az Anenii Noit 2–0-ra győzte le. Papíron nem Dörnyei Balázs csapata volt az esélyes a Szpartak Szubotica ellen, ezt bizonyítja az is, hogy a szerbek az egyik meccsüket 12–0-ra, a másikat pedig 7–0-ra nyerték még a csoportban.

A papírforma azonban nem minden, a 20. percben Vágó Fanny vezetést szerzett a zöld-fehéreknek, akik előnnyel várhatták a második félidőt.

A szerbek BL-rutinja – 2011 óta négyszer szerepeltek a főtáblán – a találkozó második felében megmutatkozott, Tijana Filipovics az 56. percben egyenlíteni tudott, s bár a Fradi ismét megszerezte a vezetést Vágó Fanny révén a 78. percben, két perccel később Tijana Matics is bevette a magyar kaput, beállítva a 2–2-es végeredményt.

A döntetlen azt jelenti, hogy jobb gólkülönbségének köszönhetően nem a magyar bajnokcsapat, hanem a Szpartak Szubotica jutott fel a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 5. CSOPORT (POZSONY
)
3. FORDULÓ
Ferencváros–
Szpartak Szubotica (szerb) 2–2 (1–0)
Pozsony, Pasienky Stadion. Vezette: Opejkina (orosz)
Ferencváros:Samu – Mosdóczi, Rőhberg, Zlidnis, Erman (Szabó V., 68.) – Aleksic – Csiki, Fenyvesi, Pusztai (Kapetanovic, 83.) – Diószegi (Kocsán, 56.), Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerző:
Vágó (20., 78.), ill. Filipovics (56.), Matics (80.)

A csoport másik mérkőzésén
Agarista-SS Anenii Noi (moldovai)–Slovan Bratislava (szlovák) 0–1

A csoport végeredménye: 1. Szpartak Szubotica 7 pont (21–2), 2. Ferencváros 7 (7–3), 3. Slovan Bratislava 3 (2–10), 4. Anenii Noi 0 (0–15)

A tíz selejtezőcsoport első helyezettjei jutottak fel a főtáblára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik