Női BL: megint nyert a Fradi, kedden a főtábla a tét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.10. 15:00
null
Hozta a papírformát a Ferencváros (Fotó: Micheller Szilvia)
A Ferencváros női labdarúgócsapata 2–0-ra legyőzte a moldovai Anenii Noi együttesét a Bajnokok Ligája pozsonyi selejtezőcsoportjának második fordulójában, így kedden a főtáblára jutásáért léphet pályára a szerb Szpartak Szubotica ellen. 

 

Az FTC szerdán a négycsapatos torna házigazdáját, a Slovan Bratislavát 3–1-re múlta felül, a második körben pedig azzal a moldovai együttessel találkozott, amely 12–0-ra kapott ki a nyitó fordulóban.

Bár könnyen lehet, hogy a végelszámolásnál a gólkülönbség fog dönteni, Dörnyei Balázs csapata nem akart gólfesztivált rendezni, fontosabb volt a biztos siker, és hogy minél többen játékba lendüljenek. Ennek szellemében alaposan átalakult a kezdőcsapat, a kapuban például az első felnőtt tétmérkőzésén szereplő Böröcz Bettina kapott lehetőséget.

Sokat elmond a két csapat közti különbségről, hogy az Asenii Noi-nak az 56. percben volt az első kapu felé tartó lövése, de ekkor sem kellett Böröcznek játékba avatkoznia. Ekkor már 2–0-ra vezetett a Fradi, ugyanis az első félidőben egy öngóllal, valamint Fogl Katalin találatával került előnybe. Le is ült a mérkőzés a folytatásra, és több gól már nem esett a lefújásig.

Kedden a szerb Szubotica ellen már a továbbjutás lesz a tét, a két meccsen 19–0-s gólkülönbséget felépítő szabadkaiakat mindenképpen le kell győznie a Ferencvárosnak. A tíz selejtezőcsoportból ugyanis csak az első helyezettek jutnak fel a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 5. CSOPORT (POZSONY
)
2. FORDULÓ
Ferencváros–Agarista-SS Anenii Noi (moldovai) 2–0
(2–0)
Pozsony, Pasienky Stadion. Vezette: Beyer (francia). Vezette: Beyer (francia)
Ferencváros: Böröcz – Buzás, Csigi, Hasanbegovic, Nagy Virág – Aleksic (Pusztai, 60.) – Kapetanovic (Róth, 60.), Czellér, Papp L. – Diószegi (Nagy Viktória, 60.), Fogl. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Loghin (25., öngól), Fogl (42.)

A csoport másik mérkőzésén
Szpartak Szubotica (Szabadka, szerb)–Slovan Bratislava (Pozsony, szlovák) 7–0

A csoport állása: 1. Szpartak Szubotica 6 pont (19–0), 2. Ferencváros 6 (5–1), 3. Slovan Bratislava 0 (1–10), 4. Anenii Noi 0 (0–14)

A TOVÁBBI PROGRAM
3. FORDULÓ
Augusztus 13., kedd
17.00: FERENCVÁROS
–Szpartak Szubotica (Szabadka, szerb)
17.00: Agarista-SS Anenii Noi (moldovai)–Slovan Bratislava (Pozsony, szlovák)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik