Női BL: Jakabfi szenzációs – mesternégyes Svédországban!

Vágólapra másolva!
2016.11.10. 21:49
Jakabfi Zsanett remeklésének köszönhetően a Wolfsburg idegenben 5–1-re legyőzte a svéd Eskilstuna Unitedet a női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A meccset végigjátszó magyar válogatott támadó négy góllal (!) járult hozzá a német csapat sikeréhez.

A 26 esztendős magyar futballista már az ötödik percben előnyhöz juttatta csapatát, majd a 17. percben megszerezte a második gólját is. Alig több mint fél óra elteltével a hazaiak szépítettek, ám a szünet után Jakabfi tizenkét perc leforgása alatt duplázott, ezzel nemcsak a mérkőzést, de valószínűleg a továbbjutást is eldöntötte. A végeredményt a 76. percben Alexandra Popp állította be.

A visszavágót november 17-én rendezik Németországban.

Jakabfi nem először nyújtott kimagasló teljesítményt a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában: az előző körben, a Chelsea elleni párharc első felvonásán triplázott a Stamford Bridge-en.

Összefoglaló

A Wolfsburg magyar kiválósága már hétszer volt eredményes ebben a szezonban a BL főtábláján, ezzel vezeti a góllövőlistát, megelőzve az öt-öt gólnál járó Eugénie Le Sommer-t (Olympique Lyon) és Vivianne Miedemát (Bayern München).

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Eskilstuna United (svéd)–Wolfsburg (német) 1–5
BIIK Kazjgurt (kazah)–Paris Saint-Germain (francia) 0–3
Slavia Praha (cseh)–Rosengard (svéd) 1–3

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Bayern München (német)–Rosszijanka (orosz) 4–0
Olympique Lyon (francia)–FC Zürich (svájci) 8–0
Barcelona (spanyol)–Twente (holland) 1–0
Manchester City (angol)–Bröndby (dán) 1–0
Brescia (olasz)–Fortuna Hjörring (dán) 0–1
A párharcok visszavágóira november 16-án és 17-én kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik