Női BL: a Ferencváros megverte a szlovák bajnokot a nyitányon

Vágólapra másolva!
2019.08.07. 19:34
null
Diószegi Fanni (balra) gólja után nyugodhattak meg végleg a ferencvárosi drukkerek (Fotók: Micheller Szilvia)
A Ferencváros női labdarúgócsapata 3–1-re legyőzte a szlovák bajnok Slovan Bratislavát a Bajnokok Ligája pozsonyi selejtezőcsoportjának első fordulójában. Az első félidőben a hazaiak szerezték meg a vezetést, ám a jobb játékerőt képviselő FTC két csereember góljával a második félidőben megfordította, majd megnyerte a meccset.

Előzetesen nem tudhattuk, mennyi következtetést vonhatunk le abból, hogy a Slovan a nyári felkészülés során az NB I legutóbbi kiírásában ötödik Astrától (1–3) és a negyedik Haladás Viktóriától (0–2) is kikapott, de az első félidőben kiderült, hogy a Ferencváros jobb játékerőt képvisel a szlovák bajnoknál – még ha ez az eredményen nem is mutatkozott meg.

A zöld-fehérek a szokásos, rövid passzos játékukat játszották (ami nem volt olyan könnyű a hepehupás talajon) és sokkal többet birtokolták a labdát a pozsonyiaknál, akik a kontratámadásaikban és a rögzített játékhelyzeteikben bíztak – előbbiekből nem sok veszélyt tudtak kialakítani, utóbbiakból annál többet.

A 33. percben a hazaiak egy bal oldali sarokrúgás után Monika Bytcánková fejesével megszerezték a vezetést (1–0), ám a Fradinak még az első félidőben sikerült válaszolnia, Pusztai Sára beadását követően Kocsán Petra perdített a kapuba (1–1).

Kocsán Petra (balra) szerezte az FTC első gólját
Kocsán Petra (balra) szerezte az FTC első gólját

A szünet után az FTC már nem futballozott akkora fölényben, de uralta a meccset. Ahhoz azonban, hogy gólokat is szerezzen, kellettek Dörnyei Balázs cseréi. A Ferencváros vezetőedzője jó érzékkel „nyúlt bele” a mérkőzésbe, a 66. percben pályára küldött Marija Aleksic egy perccel később remek átlövésgólt rúgott (1–2), majd a szintén csereként beálló Diószegi Fanni és a nyári sztárigazolás, Vágó Fanny pompás összjátéka után előbbi gurított a jobb alsó sarokba (1–3).

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

A Ferencváros tehát – ha nem is könnyen, de – megnyerte az első selejtezőmérkőzését. A magyar bajnok a második körben szombaton a moldovai aranyérmes Agarista-SS Anenii Noi együttesével találkozik, melyről Dörnyei Balázs az utazás előtt azt mondta az mlsz.hu-nak, nem sokat tud róla.

Nos, most már épp eleget tudunk a moldovaiakról, első meccsükön 8–0-s félidő után 12–0-ra kikaptak a Szpartak Szuboticától… Attól a szerb csapattól, amely a Ferencváros legnagyobb ellenlábasa a továbbjutásért folyó harcban.

A tíz selejtezőcsoportból csak az első helyezettek jutnak fel a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 5. CSOPORT (POZSONY
)
1. FORDULÓ
Slovan Bratislava (Pozsony, szlovák)–Ferencváros 1–3 (1–1)

Pozsony, Pasienky Stadion. Vezette: Beyer (francia)
Ferencváros: Samu – Mosdóczi, Zlidnis, Rőhberg, Erman – Fenyvesi E., Csiki – Kocsán (Diószegi, 76.), Pusztai (Aleksic, 66.), Szabó V. (Kapetanovic, 58.) – Vágó F. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Bytcánková (33.), ill. Kocsán (39.), Aleksic (67.), Diószegi (83.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Szpartak Szubotica(Szabadka, szerb)–Agarista-SS Anenii Noi (moldovai) 12–0 (8–0)

A TOVÁBBI PROGRAM
2. FORDULÓ
Augusztus 10., szombat
13.00: FERENCVÁROS
–Agarista-SS Anenii Noi (moldovai)
17.30: Szpartak Szubotica (Szabadka, szerb)–Slovan Bratislava (Pozsony, szlovák)

3. FORDULÓ
Augusztus 13., kedd
17.00: FERENCVÁROS
–Szpartak Szubotica (Szabadka, szerb)
17.00: Agarista-SS Anenii Noi (moldovai)–Slovan Bratislava (Pozsony, szlovák)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik