Messi háromszor villant, ez már sok volt a Chelsea-nek

Vágólapra másolva!
2018.03.14. 20:35
null
A Barcelona örülhetett az elején és a végén is (Fotó: AFP)
Lionel Messi főszereplésével a Barcelona 3–0-verte odahaza a Chelsea-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és ezzel az idegenbeli döntetlen után kényelmesen továbbjutott a helyzeteket rontó, kétszer kapufáig jutó vendégek ellen. A duplázó Messi egy gólpasszt is kiosztott, de nem ezért marad számára feledhetetlen a mérkőzés: előbb megszerezte karrierje leggyorsabb találatát, majd a BL-ben a 100. gólját is.


BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Chelsea (angol) 3–0 (2–0)
Barcelona, Camp Nou, 97 183 néző. V: Skomina (szlovén)
BARCELONA: Ter Stegen – S. Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – O. Dembélé (Al. Vidal, 67.), Rakitic, Busquets (A. Gomes, 61.), Iniesta (Paulinho, 56.) – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde
CHELSEA: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – Moses (Zappacosta, 67.), Fabregas, Kanté, M. Alonso – Willian, Giroud (Morata, 67.), E. Hazard (Pedro, 82.). Vezetőedző: Antonio Conte
Gólszerző: Messi (3., 63.), O. Dembélé (20.)

Továbbjutott: a Barcelona, 4–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Isten óvja a királyt! – hirdette egy hatalmas felirat a Barcelona és a Chelsea meccse előtt a hazai B-közép fölött, és a molinó közepén egy hatalmas Lionel Messi-kép virított, amely éppen gólöröm közben ábrázolja a katalánok kisistenét.

A királyok udvariassága a pontosság, és Lionel Messi nem sokáig várt a hálával, mert már a harmadik percben gólt szerzett. A sorozatban már 99 alkalommal talált be – de ilyen hamar pályafutása során még egyszer sem.

Ne feledjük, a Premier League regnáló királya volt a Barca ellenfele: nem ijedt meg a Chelsea, több veszélyes lövéssel jelezte, hogy a hazai döntetlen és az újabb Messi-gól még nem döntötte el a párharcot. Hanem aztán a 20. percben az argentin minirakéta remekül tálalt Cesc Fabregas leszerelése után Ousmane Dembélé elé, aki megszerezte első barcelonai találatát, a 13. mérkőzésén.

Már az első találatnál is hatalmasat hibázott a Chelsea-védelem (Marcos Alonso adta oda a labdát a gólpasszt jegyző Luis Suáreznek, és bizony Thibaut Courtois sem szokott olyan éles szögből gólt kapni, a lába között pedig különösen nem) – elmondhatjuk, hogy Antonio Conte csapata saját magát hozta szinte kilátástalan helyzetbe a visszavágón. Sikerült ezt megtoldaniuk az angoloknak azzal, hogy a szünet előtt kihagytak még két óriási ziccert, majd Alonso veszélyes lövése a kapufán csattant...

Sokkal jobban védekeztek a pihenőt követően a hazaiak, közben Lionel Messi még egyszer megvillant, megszerezve magának a BL-ben a századosi rangot: megérdemelten jutott tovább a Barcelona a saját maga helyzetén sokat rontó Chelsea ellen.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÁSIK MAI MÉRKŐZÉSEN

Besiktas (török)–Bayern München (német) 1–3 (0–1)
Továbbjutott:
a Bayern München, 8–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik