Marko Nikolics: A játékosaim hősök az én szememben, tovább álmodunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.02. 10:25
null
Marko Nikolics büszke a játékosaira (Fotó: Török Attila)
Bár előzetesen a Ludogorec számított a párharc esélyesének, mégis a Mol Vidi FC ünnepelhetett a felcsúti Pancho Arénában: az idegenbeli 0–0 után hazai pályán 1–0-ra nyert, s ezzel bejutott a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körébe. A mérkőzés után Marko Nikolics hosszasan értékelte a sikert a sajtótájékoztatón, míg a vendégek vezetőedzője, Paulo Autuori a vereség okairól beszélt. A fehérváriak vezetőedzője az egyik szurkolónak is üzent.



Marko Nikolics,
a Mol Vidi FC vezetőedzője érthetően elégedetten értékelt:

„Nagyon nagy gratuláció a játékosaimnak a mai teljesítményhez, remek munkát végeztek, jó meccset játszottak. Mi voltunk a jobb csapat a pályán, fegyelmezetten játszottunk, a fiúk mindent megtettek, amit kért tőlük a stáb. Olyanok voltunk ma, mint egy kis hadsereg, a játékosok olyanok voltak, mint a katonák, ez a teljesítmény számomra hősökké teszi őket. A fegyelmezettséghez, amit a kinti meccsen is hoztunk, hazai pályán helyzetek is társultak. Lezárhattuk volna a meccset a végső sípszó előtt, simább is lehetett volna, de így sikerült. Nagyon büszke vagyok a csapatra!”

Kiemelte, a továbbjutás azt jelenti, hogy még legalább négy nemzetközi mérkőzés vár a Vidire, de bízik benne, hogy ennél még sokkal több. A következő ellenfélre, a Malmőre is kitért, elmondta, erős, jó csapatnak tartja, de ahogy fogalmazott, senki sem tilthatja meg nekik, hogy álmodjanak. Papíron a Ludogorec is jobb csapat, ez a két meccs alatt mégsem mutatkozott meg. Ezután megköszönte a szurkolóknak a biztatást, és arra kérte őket, hogy a bajnokira is jöjjenek el háromezren, mert a játékosok megérdemlik, ahogy azt a BL-selejtezőn is bizonyították.

Arra a kérdésre, hogy edzőként mekkora szerepe van abban, hogy a Vidi felborította a papírformát, ezt válaszolta:

„A játékosok vannak a pályán, ők vívják meg a csatákat, ezért természetes, hogy egy-egy győzelemkor ők vannak előtérben. Az én, illetve a kollégáim feladata: elhitessük velük, hogy amit kérünk tőlük, azt meg lehet valósítani a pályán. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó kapcsolat az edző és a labdarúgók között, ez nálunk megvalósul. Most élvezzék a játékosok a sikert, aztán ha nehéz idők jönnek, akkor én állok ki a nyilvánosság elé, hogy megvédjem őket.”

Az edzők „nehéz életéről” eszébe jutott az egyik szurkoló, aki már tizenöt hónapja – így a Ludogorec elleni, sikerrel megvívott mérkőzésen is – folyamatosan azt skandálja, hogy„menjen haza.” Az alábbi videóban Nikolics őt külön üdvözölte, miközben az is szóba került, hogy a drukker talán Nikolics Nemanjának üzen, hogy szeretné ismét piros-kékben látni.

De visszatérve a mérkőzésre, az első félidő utolsó percei a kiállítás után kulcsfontosságúnak bizonyultak. A vezetőedző a Nemzeti Sport újságírójának kérdésére elmondta, mi az oka annak, hogy ilyen jól reagáltak a kialakult helyzetre.

„Ezt arra vezetném vissza, hogy az előző szezonban nagyon sok nehézség adódott, míg megnyertük a bajnoki címet. Végig kiélezett volt a verseny a Ferencvárossal, fontos volt, hogy ne hibázzunk, a bajnokság végén maximálisan kellett koncentrálnunk. A kiállítás után nem üzentünk olyasmit a kispadról, hogy nyomjuk őket ezerrel, egyszerűen érezték a játékosok, hogy ezt kell tenniük.

Paulo Autuorinak, a Ludogorec vezetőedzőjének a bolgár újságírók kezdésként azt a kérdést szegezték: hogyan lehetett ezen a fontos meccsen ilyen gyengén futballozni?

„Nem gondolom, hogy gyengén játszottunk volna, bár az összkép ezt mutatja. Inkább azt mondanám, hogy az első félidő utolsó tíz, tizenöt percében emocionálisan megbomlott az egyensúly, illetve Vura kiállítása után jött a rögzített szituáció, amiből gólt kaptunk, ez a vereség oka. Normális körülmények között, tizenegy a tizenegy ellen ez nem fordulhatott volna elő, csak a kiállítás megzavarta a játékosokat, és ahelyett, hogy futballoztak volna, picit megtörtek, ez okozta a problémát. Illetve a koncentráció sem volt megfelelő, és a taktikai utasítást sem tartották be. Továbbá hiányzott a játékunkból a szív, ezért nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, amire képesek vagyunk.”

Vura kiállításáról a következő a véleménye:

„Az első sárga lap semmiképpen sem volt jogos ítélet, míg a másodiknál éppen a játékvezető idézte elő az esetet. De egyébként sosem szoktam kommentálni a bírói döntéseket.”

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VÁGATLANUL



BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
MOL VIDI FC–LUDOGOREC RAZGRAD (bolgár) 1–0
Felcsút,
Pancho Aréna, 2878 néző.Vezette:Schüttengruber (osztrák)
VIDI:Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Huszti, Varga J., A. Hadzic (B. Nikolov, 88.) – Kovács I. (Pátkai, 90.) – M. Scsepovics (Sz. Scsepovics, 75.).Vezetőedző:Marko Nikolics
LUDOGOREC:Renan – Cicinho, Moti, Terziev, Natanael – Djakov, Campanharo (Góralski, a szünetben) – Wanderson (Joao Paulo, 74.), Marcelinho, Misidjan – Swierczok (Keserü, 67.).Vezetőedző:Paulo Autuori
Gólszerző:
A. Hadzic (45.)
Kiállítva:Misidjan (40.)
Továbbjutott:aVidi,1–0-s összesítéssel

2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK

· BAJNOKI ÁG

MOL VIDI FC–Ludogorec (bolgár) 1–0(A. Hadzic 45.)
Továbbjutott:aMol Vidi,1–0-s összesítéssel

Midtjylland (dán)–Asztana (kazah) 0–0
Továbbjutott:azAsztana,2–1-es összesítéssel
HJK Helsinki (finn)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–2(Yaghoubi 28., ill. Rafinha 21. – öngól, Sztaszevics 24.)
Továbbjutott:aBATE,2–1-es összesítéssel
Qarabag (azeri)–Kukësi (albán) 3–0(Quintana 24., 57 – mindkettő 11-esből, Delarge 89.)
Továbbjutott:aQarabag,4–0-s összesítéssel
Malmö (svéd)–CFR (romániai) 1–1(Traustason 55., ill. Djokovic 36.)
Továbbjutott:aMalmö,2–1-es összesítéssel
Suduva (litván)–Crvena zvezda (szerb) 0–2(Ben Nabouhane 8., N. Radonjics 38.)
Továbbjutott:aCrvena zvezda,5–0-s összesítéssel
Rosenborg (norvég)–Celtic (skót) 0–0
Továbbjutott:a Celtic, 3–1-es összesítéssel

· NEM BAJNOKI ÁG

FC Basel (svájci)–PAOK (görög) 0–3(F. Varela 7., Prijovics 52., el-Kadduri 60.)
Továbbjutott:aPAOK,5–1-es összesítéssel
Sturm Graz (osztrák)–Ajax (holland) 1–3
(Onana 89. – öngól, ill. Huntelaar 39., 77., Tadics 48.)
Továbbjutott:az Ajax, 5–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik