Man. City: Még három klasszisra van szüksége Guardiolának – Xavi

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 12:03
null
Mennyit kell még Guardiolának költeni, hogy BL-t nyerjen a Cityvel? (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében nagy meglepetésre az Olympique Lyon 3–1-re legyőzte a Manchester Cityt. Az újabb csalódást keltő BL-szereplés után Pep Guardiola egykori játékosa, Xavi Henández beszélt arról, hogy még többet kellene költenie az angol csapatnak – írja az angol Daily Star.

 

„Nagy csalódás Pep számára, hogy sem a Bajnokok Ligáját, sem a Premier League-et nem tudta megnyerni ebben az idényben. A legutóbbi BL-vereség talán még fájdalmasabb, hiszen a Manchester City soha nem lett győztes a sorozatban. Természetesen nagyon jó játékosokból álló keretük van, de azt gondolom, hogy a vezetőségnek további igazolásokkal is támogatnia kell Guardiolát” – mondta Xavi.

„Nem azt mondom, hogy sok futballistára van szükségük, de még három klasszisra biztosan. Ez drága mulatság lesz, de örülnék, ha megkapná azt az anyagi támogatást, amivel újjáépítheti a csapatot” – folytatta a Barcelona-legenda.

Az biztos, hogy a Man. City keretében lesznek változások: David Silva tíz év után hazatér, s a Real Sociedadban folytatja pályafutását. Sergio Agüerónak még egy év hátravan a szerződéséből, egyelőre nem tudni mi lesz vele a közel jövőben – korábban azt sem zárta ki, hogy újra Spanyolországban rúgja a bőrt.

Leroy Sanét hiába próbálták sokáig győzködni, hogy hosszabbítson, a német úgy döntött, hogy a Bayern Münchenben folytatja pályafutását. Az ő pótlására igazolták Ferran Torrest a Valenciából.

A védelemben könnyen lehet, hogy John Stonest is elengedi Pep Guardiola, főleg azok után, hogy a City nemrég bejelentette Nathan Aké szerződtetését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik