Kondás a Cliftonville-ről: A vébén is láthattuk, az ellenfelet tisztelni kell

Vágólapra másolva!
2014.07.22. 10:35
null
Varga Józseféknek nem sikerült betalálniuk Belfastban (Fotó: MTI)
A múlt héten, Belfastban gól nélküli döntetlent ért el a DVSC-Teva a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén a Cliftonville FC műfüves pályáján. Ma az új Nagyerdei Stadionban találkoznak ismét a felek az idén átadott létesítmény történetének első BL-mérkőzésén. Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője az első meccsen látottakhoz képest kreatívabb játékra számít, míg Tommy Breslin, az északír együttes trénere elmondta, játékosain semmilyen nyomás nincs az eredményt illetően.

 

„A Cliftonville-ről láttunk ugyan néhány felvételt, ám azért az nem ugyanaz, mint amikor éles meccsen, személyesen térképezed fel az ellenfelet – mondta a debreceniek vezetőedzője, Kondás Elemér a Nemzeti Sportnak. – Harcos, lelkesen futballozó ellenféllel találtuk szemben magunkat, ennek ellenére sok helyzetet alakítottunk ki, igaz, a házigazdának is adományoztunk néhány lehetőséget. A keskeny, műfüves játéktér nem nekünk kedvezett, ettől függetlenül sokkal aktívabbnak kellett volna lennünk, főleg az első játékrészben. A szünet előtt kevés volt az induló játékos, nem voltunk elég kezdeményezőek, a második félidőre azonban változtattunk, és ennek köszönhetően több gólhelyzetet alakítottunk ki.”

„Örülünk annak, hogy Szakály Péter felépült a vádlisérüléséből, Vadnai Dániel is letöltötte eltiltását, ugyanakkor Selim Bouadla napok óta fájlalja a talpát, így egyelőre nem tudok az összeállításunkról beszélni – folytatta Kondás Elemér. – Abban bízom, hogy már a mérkőzés kezdetén offenzív lesz a játékunk, de a világbajnokság is megmutatta, hogy az ellenfelet minden körülmény között tisztelni kell. A lényeg ettől függetlenül, hogy olyan teljesítményt kell nyújtanunk, amivel mi jutunk a sorozat következő körébe.”

„Fontos lesz, hogy az első mérkőzéshez képest kreatívabban játsszunk, ennek megfelelően állítjuk össze a csapatot – olvasható a DVSC hivatalos honlapján Kondás Elemér sajtótájékoztatója. – Figyelni kell, hogy ne adjunk lehetőséget az ellenfélnek, mert az első meccsen is a mi hibáinkból kerültek a kapunk elé. Nyilván támadni fogunk, de a védekezésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, mert meglepetés érhet minket. Türelmesen kell játszani, nem szabad, hogy idegessé váljunk, ha nem szerzünk korán gólt.”

A Cliftonville edzője, Tommy Breslin szerint nincs rajtuk nyomás.

„Bár a papírforma nem mellettünk szól, annál furcsább dolgok is történtek már, mint hogy mi gólt szerezzünk Debrecenben – fogalmazott Tommy Breslin. – Egyenlő állásról indul a párharc, kemény meccs vár ránk, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Az első meccsen elért nulla-nullás eredmény nem olyan rossz számunkra. Voltak lehetőségeink, mint ahogy a Debrecennek is. Várjuk a mérkőzést, amelyhez pozitívan állunk hozzá. Nincs különösebb elvárás tőlünk az eredményt illetően, nagyon jó meccset szeretnénk játszani, és mindenképpen szeretnénk gólt szerezni. Számunkra nincs jelentősége annak, hogy a hazai pályával ellentétben rendes füvön játszunk, mert az északír bajnokságban tizenkét csapatból tíz ilyen játéktérrel rendelkezik, tehát hozzá vagyunk szokva. Mindent megteszünk a továbbjutás érdekében, de tisztában vagyunk azzal, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.”

 

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ


DVSC-Teva–Cliftonville (északír)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20.30 óra. Tv: m1. Vezeti: Glodjovics (szerb)
Az első mérkőzésen: 0–0

A keddi mérkőzések

17.30: FK Szutjeszka Niksics (montenegrói)–FC Sheriff (moldovai) (0–2)
18.00: F91 Dudelange (luxemburgi)–Ludogorec Razgrad (bolgár) (0–4)
18.00: FC Levadia Tallinn (észt)–Sparta Praha (cseh) (0–7)
18.30: Qarabag FK (azeri)–Valletta FC (máltai) (1–0)
19.30: Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–FC Santa Coloma (andorrai) (1–0)
19.45: The New Saints (walesi)–Slovan Bratislava (szlovák) (0–1)
20.00: HB Tórshavn (feröeri)–FK Partizan Beograd (szerb) (0–3)
20.00: KS Skënderbeu (albán)–BATE Boriszov (fehérorosz) (0–0)
20.15: VMFD Zalgiris (litván)–Dinamo Zagreb (horvát) (0–2)
20.45: Celtic FC (skót)–KR Reykjavík (izlandi) (1–0)

Szerdán játsszák

17.00: FK Aktobe (kazah)–FC Dinamo Tbiliszi (grúz) (1–0)
18.00: Helsingin JK (finn)–Rabotnicski Szkopje (macedón) (0–0)
18.00: FK Ventspils (lett)–Malmö FF (svéd) (0–0)
19.30: Steaua Bucuresti (román)–Strömsgodset IF (norvég) (1–0)
20.00: NK Maribor (szlovén)–HSK Zrinjski Mostar (bosnyák) (0–0)
20.45: Saint Patrick's Athletic (ír)–Legia Warszawa (lengyel) (1–1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik