Cristiano Ronaldo mellett kiállt a csapattársa (Fotó: AFP)

 

Az UEFA hétfőn jelezte, hogy következő, csütörtöki ülésén megtárgyalja az Atlético ellen mesterhármast szerző portugál obszcén gólörömét, amely során a spanyol csapat edzőjének, Diego Simeonénak az első mérkőzésen bemutatott gesztusát utánozta.

Az argentin szakembert 20 ezer eurós bírsággal sújtották, de a büntetés Cristiano Ronaldo esetében akár három meccsre szóló eltiltás is lehet.

„Szerintem ezen nincs mit vizsgálni, őrültség lenne, ha emiatt eltiltanák Cristianót – mondta Bernardeschi az olasz válogatott keddi sajtótájékoztatóján. – Ezt az ügyet itt le kell zárni, csupán egy ártalmatlan gólöröm volt. Cristiano sem aggódik, a Juventusnál senki sem aggódik emiatt. Biztos vagyok benne, hogy nem tiltják el.”

„Cristiano egy igazi bajnok, rengeteget ad nekünk, győztes karizmája van. Csak abból rengeteget tanulunk, hogy nap mint nap mellette vagyunk” – mondta a támadó, aki az olasz válogatottal szombaton Finnország ellen játszik Udinében, majd jövő kedden Parmában Lichtenstein ellen folytatja az Eb-selejtezőket.