Ifi BL: rasszista szurkolók a Liverpool meccsén, eljárás indul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 11:33
null
A Szpartak Moszkva szurkolói rendszeres szereplői az UEFA fegyelmi határozatainak (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eljárást indított az orosz Szpartak Moszkva ellen, mert a Liverpool elleni Ifjúsági Bajnokok Ligája-találkozón a szurkolói huhogtak.

 

Szeptember 26-án a Szpartak fiataljai hazai pályán 2–1-re legyőzték a Steven Gerrard irányította Liverpoolt az ifi BL csoportkörében. Az UEFA közleménye szerint a moszkvai drukkerek huhogtak, ezért a szövetség vizsgálatot indított. A fegyelmi bizottság október 19-én hoz döntést az ügyben.

Angol beszámolók szerint a Szpartak-szurkolók célpontja a liverpooliak nigériai-holland kettős állampolgárságú szélsője, az 1999-ben született Bobby Adekanye volt.

A Szpartak Moszkvának ebben a szezonban harmadszor gyűlik meg a baja az UEFA fegyelmi bizottságával.

A felnőttcsapat Maribor elleni BL-mérkőzésén történt szurkolói rendbontás miatt a Szpartak-drukkerek nem vásárolhatnak jegyet a Sevilla elleni idegenbeli BL-meccsre, ráadásul az orosz klubnak 60 ezer eurós pénzbírságot kellett fizetnie.

A Liverpool elleni hazai BL-találkozó miatt ugyancsak eljárás indult a Szpartak ellen, mert hívei tiltott feliratú transzparenseket feszítettek ki, pirotechnikai eszközöket használtak a lelátón, valamint különböző tárgyakat dobáltak a játéktérre. Az UEFA még nem döntött az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik