A 31 éves olasz Lanzafame 18 találattal gólkirályi címet szerzett az NB I legutóbbi kiírásában. A 2016–2017-es idény gólkirálya, Eppel Márton pedig 14 találattal a góllövőlista negyedik helyén végzett idén.

Mint ismert, Eppel Márton orvosi vizsgálaton van Kazahsztánban, és szinte biztosan az Elek Ákost is soraiban tudó Kajrat Almatihoz szerződik. Lanzafame iránt a Ferencváros és a Videoton érdeklődött.

„Eppel mindenképpen el akar igazolni. A szerződése télen lejár, máshová szeretne menni, ahol jóval több pénzt kereshet. Voltak Belgiumból, Kazahsztánból és Lengyelországból is kérői. Eppel Marci úgy döntött, az egyik legjobb kazah csapathoz, a Kajrat Almatihoz szerződik. Jelenleg ott van orvosi vizsgálaton, már csak alá kell írnia a szerződését. A Honvéd már megegyezett a Kajrattal” – mondta Hemingway.

„Lanzafame nagyszerű sikereket ért el a Honvéddal
– kezdte mondandóját Lanzafaméról Hemingway. – A klub több ajánlatot kapott érte, ebből három tűnik komoly érdeklődőnek, valamint van egy, amelyik a hétvégéig jelentkezik vagy nem. Davide közölte, ha a klubhoz megfelelő ajánlat érkezik, szeretne eligazolni. Még három-négy évig tud ezen a szinten futballozni, szeretne olyan összeget keresni, amilyet eddig még sohasem. A Honvéd ezt a pénzt csak nagy áldozatokkal tudná megadni neki. Egyelőre nem fogadtuk el egyik ajánlatot sem, de ezek nincsenek messze attól, amennyit Lanzafame megér. A klub számára 500 ezer eurónál többet ér a játékos, ennyiért nem adjuk el. Ha ennél nincs komolyabb ajánlat, akkor Davide marad. Szerintem egy-két jelentkező még lesz a közeljövőben.”

„Szeretném, ha a szurkolóink megértenék: a klubhűség, ami volt Puskás, Bozsik, Albert, Göröcs vagy Bene idejében, mára megszűnt. A játékosok megfelelő összegeket akarnak keresni, hogy amikor befejezik karrierjüket, meg tudjanak élni. A klub számára a játékoseladásból származó bevétel fontos forrás. Akárhová megy Davide, legyen az külföld, a Ferencváros, a Videoton vagy bármelyik csapat, tiszteletben kell tartani a döntését” – tette hozzá a kispesti klubvezető.