Három pont ajándékba; Willi, aki Vili

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 23:58
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Willi Orban, aki bekerült Marco Rossi válogatottjába. A lipcseiek csapatkapitánya már 17 évesen érdeklődött az MLSZ-nél, ám akkor még nem kapott választ. Most azonban a magyar válogatott mellett döntött, és izgatottan várja az első találkozást. Nem titkolta, döntésében nagy szerepet játszott az is, hogy klubtársa, Gulácsi Péter csupa jót mondott az újjászerveződő nemzeti együttesről. Hogy mit szólt a hátvéd döntéséhez Magyarországon élő édesapja, és hány szót tud már magyarul a játékos, kiderül írásunkból.

A Chelsea elleni Európa-liga-mérkőzésre készül a Mol Vidi. A fehérváriak francia futballistája, Loic Nego korábban futballozott Angliában is, mégis úgy érzi, a lehető legjobb helyen van jelenlegi klubjában. A több poszton is remek teljesítményre képes labdarúgó tisztában van azzal, milyen játékerejű csapat vár rájuk a Stamford Bridge-en, mégsem turistáskodásra készül Londonban. Interjúnkban szóba kerül a 2010-ben Európa-bajnok U19-es francia válogatott, amelynek számos jelenlegi világklasszis is tagja volt, s akikkel játékostársuk, Nego máig tartja a kapcsolatot.

Öt bajnoki mérkőzésen egy gólt kapott a görög Atromitosz kapusa, Megyeri Balázs, azt is tizenegyesből. A 28 éves, egyszeres válogatott azonban egyelőre hiába reménykedik abban, hogy növelheti meccsei számát a nemzeti együttesben, pedig Bernd Storck idejében még a második számú kapuvédőnek számított. Immár a negyedik olyan válogatott meccs következik a görögök ellen, amelyről lemarad. Hogy mindezt miként éli meg, s mekkora szerepe volt Ugrai Roland leigazolásában, megtudják cikkünkből.

Ljubomir Vranjes menesztése után természetesen az a legfontosabb kérdés a Telekom Veszprém csapatánál, hogy ki veheti át a szakmai munka irányítását. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, az interneten azonban számos jelölt neve kering. Lapunk is végigvette a lehetséges beugrókat, és azt is igyekeztünk körbejárni, melyik szakember mellett milyen érvek szólhatnak. Összeállításunkból az is kiderül, milyen mérleggel zárta magyarországi klubmunkáját Vranjes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik