Gonzalo Higuaín: Ezért ünnepeltem annyira felszabadultan

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2018.03.09. 19:46
null
Gonzalo Higuaínban hatalmas feszültség szabadult fel a Wembleyben (Fotó: AFP)
Nápolyban soha nem bocsátják meg Gonzalo Higuaínnak, hogy 2016 nyarán 90 millió euróért a rivális Juventushoz igazolt. Az argentin csatár azonban nem bánta meg a döntését, remekül érzi magát Torinóban, és a szezon végén triplázni akar a csapattal. Bár sok bírálat éri amiatt, hogy a fontos meccseken gyengén teljesít, a rosszindulatú megjegyzésekkel nem foglalkozik. A Tottenham elleni két mérkőzésen három góllal és gólpasszal adott csattanós választ a kritikusoknak.

 

– Mi az oka, hogy szokatlanul indulatosan, dühösen ünnepelte a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-visszavágón szerzett egyenlítő gólját?
– Nehéz helyzetben voltunk, kiesésre álltunk, a góllal viszont ismét megnyílt az esély a továbbjutásra, ezért ünnepeltem annyira felszabadultan – mondta a Marcának adott interjúban Gonzalo Higuaín, a Juventus csatára, miután az olaszok szerda este 2–1-re nyertek a Tottenham ellen a Wembleyben, s ezzel 4–3-as összesítéssel bejutottak a negyeddöntőbe.

– Többen úgy gondolták, hogy esetleg az önt állandóan kritizáló szurkolóknak, újságíróknak üzent ezzel…
– Ugyan már! Jó néhány éve már egyáltalán nem érdekel, ki mit mond. A rosszindulatú kritikákkal nem foglalkozom, az egyik fülemen bemennek, a másikon ki. Az építő jellegű észrevételeket szívesen meghallgatom, de a dicséreteknek, a kedves szavaknak sem tulajdonítok túlzottan nagy jelentőséget. Inkább csendben dolgozom, és arra törekszem, hogy mindig a maximumot nyújtsam. Tizenkét éve futballozom Európában, ennyi idő alatt megtanultam kezelni a bírálatokat. Szereztem egy fontos gólt, ráadásul a Wembleyben, az ilyesmit így kell megünnepelni, nem kell ezt túlmisztifikálni.

– Minek köszönhető, hogy látszólag gyengén futballoztak a Tottenham ellen, aztán az első két, kapura tartó lövésükből szereztek két gólt, villámgyorsan megfordítva ezzel a meccset és a párharcot?
– A csapatnak volt tartása, karaktere, és ami a legfontosabb: szívvel-lélekkel küzdöttünk. Hittünk magunkban, tudtuk, hogy amikor a helyzet rosszra fordul, akkor csak egymásért küzdve érvényesülhetünk. Ez történt Londonban is. Gyengén játszottunk de a Juventus soha nem adja fel. Nem véletlen, hogy mindhárom sorozatban, a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a kupában is versenyben vagyunk. Mondanom sem kell, mindegyiket meg akarjuk nyerni. Ez mindennek a kulcsa. Ambiciózusak, elszántak vagyunk, és sosem feledkezünk meg arról, melyik klub mezében futballozunk.

– Jól érzi magát Torinóban?
– Jobb helyen nem is lehetnék! Beszélhetnénk a Premier League-ről vagy bármelyik európai topcsapatról, ám valószínűleg sehol nem érezném magam ennyire jól. A klub remekül bánik velem, örülök, hogy visszaadhattam valamit abból a sok jóból, amit eddig kaptam.

– A válogatott szempontjából is üdvözítő, hogy szemlátomást jól megértik egymást Paulo Dybalával.
– Dybala az utóbbi időszakban sérüléssel bajlódott, még utol kell érnie magát, de napról napra egyre jobb állapotba kerül. Az egész csapatnak érdeke, hogy ismét csúcsformában futballozzon, mert kiváló képességekkel megáldott játékosról van szó.

– Melyik csapat ellen játszana a legszívesebben a negyeddöntőben?
– Teljesen mindegy, ez nem kívánságműsor. Nem tudjuk befolyásolni, hogy ki lesz az ellenfelünk. Türelmesen várunk, és úgyis eldől majd, kivel kell megmérkőznünk az elődöntőbe jutáshoz.

– Ebben a szezonban is eljuthatnak a döntőig?
– Ahogyan említettem, mindhárom sorozatot meg akarjuk nyerni, a Tottenham kiejtése pedig újabb lendületet adott nekünk, ezek után nem is lehet más célunk, mint a BL-győzelem. Sokáig minden ellenünk szólt, végül mégis kiharcoltuk a továbbjutást.

– Nemrég visszakerült az argentin válogatott keretébe. Bár a csapat tele van klasszisokkal, ehhez képest alig tudták kiharcolni a világbajnoki részvételt. Mire lehetnek képesek az oroszországi tornán?
– Kellő alázattal és nyugalommal készülünk a világbajnokságra, de ott sem lehet más célunk, mint a végső győzelem. Viszont kár ennyire előreszaladni, előbb a két felkészülési mérkőzésen, Olaszország és Spanyolország ellen kell bizonyítanunk, hogy valóban sokra hivatott ez a csapat.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Tottenham Hotspur (angol)–Juventus (olasz) 1–2
(1–0)
London,Wembley, 84 010 néző.Vezette: Marciniak (lengyel)
TOTTENHAM:
Lloris – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, B. Davies – M. Dembélé, Dier (Lamela, 74.) – Eriksen, Alli (F. Llorente, 86.), Szon Hung Min – Kane.Vezetőedző:Mauricio Pochettino
JUVENTUS:
Buffon – Barzagli, Benatia (Lichtsteiner, 61.), Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Khedira, Matuidi (K. Asamoah, 60.) – Dybala, Douglas Costa – Higuaín (Sturaro, 84.).Vezetőedző:Massimiliano Allegri
Gólszerző: Szon Hung Min (39.), ill. Higuaín (64.), Dybala (67.)

Továbbjutott: a Juventus, 4–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik