„A közgyűlés második napjának legfontosabb témája az volt, miként lehet átalakítani a nemzetközi kupaporond rendszerét a 2021–2024-es ciklusra úgy, hogy nagyobb résztvevői létszám legyen a csoportkörökben – idézi a fradi.hu Orosz Pált. – Az országokat és ezáltal az országokat képviselő klubokat már korábban szubdivíziókba sorolták és a magyar klubok a negyedik szubdivízióban vannak. Nem titkoltan a harmadik és negyedik szubdivízió képviselőinek kimondott célja volt már hónapokkal ezelőtt, hogy az Európa-liga-csoportkör létszámát felemeljék 64-re, hogy ennyi klubnak legyen a Bajnokok Ligájában szereplő 32 csapaton kívül esélye a részvételre az EL-csoportkörben a 2021–2024-es ciklusban.”

Az UEFA végrehajtó bizottsága decemberben dönt, és jelen állás szerint a másik koncepció, vagyis a harmadik sorozat elindítása áll nyerésre.

„Ezzel kapcsolatban a tárgyalások elején is fenntartásaink voltak, és most is vannak – jelentette ki Orosz. – Amennyiben mégsem az El bővítését fogadják el, akkor a legfontosabb szempontok számunkra egy esetleges harmadik versenysorozattal kapcsolatban azok lennének, hogy ne legyenek kisebb pénzek ott, mint az Európa-ligában, a koefficiens szempontjából is azonos legyen az El-lel, a top öt bajnokság képviselői is jelen legyenek benne, és ezáltal is megfelelőképpen legyen pozicionálva a piacon.”

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.