FTC: kikaptak, de az idegenbeli gól erejében bíznak a bolgárok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.07.11. 14:22
null
A szerdán világos mezben játszó bolgár zöldek bíznak a fordításban (Fotó: Tumbász Hédi)
A Ludogorec kikapott, de megőrizte az esélyt a továbbjutásra – írja a bolgár bajnokcsapat hivatalos honlapja, és az interneten fellelhető sajtóvélemények is nagyjából e megállapítás köré szövik beszámolójukat a szerda este lejátszott, a Ferencváros 2–1-es győzelmével végződő labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőről.

 

„A Ludogorec továbbra sem képes meghódítani Magyarországot, de szerzett egy nagyon fontos gólt, amely a vereség ellenére jelentős esélyt kínál a továbbjutásra” – írja a sportlive.bg, utalva a bolgár bajnokcsapat tavalyi, fehérváriak elleni kiesésére.

„A mérkőzés tragikusan kezdődött Sztojcso Sztoev csapata számára, aztán a letámadás eredményre vezetett, és egy hibát kihasználva sikerült megszerezni az egyenlítő gólt. A fordulás után a Ferencváros jobban játszott, újra megszerezte a vezetést, és a Ludogorecnek a hajrában már nem sikerült kihasználnia a lehetőségeit. A visszavágón egy–nullás győzelem vagy kétgólos siker kell a továbbjutáshoz” – összegzi a tényeket a honlap.

„Nem játszottunk rosszul, de hiába voltak jó akcióink, hiába működött sokszor a letámadás, hiába szereztünk sokszor labdát, nem sikerült belőlük építkeznünk – mondta Georgi Terziev, a Ludogorec középső védője a Diema sportcsatornának. – Az európai porondon sokkal jobban kell összpontosítani, mert lám, kaptunk két apró gólt, és az előbb elmondottak ellenére kikaptunk. Ne felejtsük el, hogy jó futballistákból áll az ellenfél, még ha nagy helyzeteket nem is volt képes kialakítani. Szerencsére lesz egy második meccs is, amelyen reményeim szerint jobbak leszünk, mint most, és képesek leszünk az első perctől kezdve a saját futballunkat játszani.”

„A Ferencváros jó képességű, gyors futballistákból áll, de mi sem voltunk rosszak, megmaradt az esély a továbbjutásra. Most már csak a visszavágóval szabad foglalkozni” – idézi a topsport.bg a gólszerző Jakub Swierczokot.

A honlap érzelmekkel teli összecsapásnak írja le a budapestit, kiemeli a hazai szurkolótábor rendkívül lelkes második félidei biztatását, és megállapítja, hogy a Ferencváros folytatta hazai sikersorozatát a bolgár klubok ellen: a CSZKA Szófia (4–1, 1969), a Marek Sztanke Dimitrov (2–0, 1977), a Lokomotiv Szófia (2–0, 1979) és a Levszki Szófia (4–1, 1991) után a Ludogorecet (2–1) is legyőzte. (Azt már mi tesszük hozzá, hogy a Loko és a Marek azért kiejtette a Fradit.)

„Az eredmény persze reményt ad a továbbjutásra, ugyanakkor a győzelmi kényszer terhét is a csapatra helyezi” – teszik hozzá. „Ha elfogadható eredménnyel is, de kikapott a Ludogorec a Ferencvárostól” – írja a 24.chasa.bg, és ugyanígy az idegenbeli gólra helyezi a hangsúlyt a gol.bg, a gong.bg, valamint a fakti.bg is.

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–LUDOGOREC (bolgár) 2–1 (1–1)
Budapest,
Groupama Aréna, 18 115 néző. Vezette: Smulevics (izraeli)
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin (Sigér, 77.) – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 83.) – Priskin (Lanzafame, 65.). Edző: Szerhij Rebrov
LUDOGOREC: Iliev – Ikoko, Terziev, Moti, Negyalkov – Góralski (Badji, 78.), Gyakov – Lukoki (Intima, 83.), Biton (Marcelino, 65.), Tchibota – Swierczok. Edző: Sztojcso Sztoev
Gólszerző: Nguen (6.), Zubkov (65.), ill. Swierczok (31.)

VISSZAVÁGÓ – JÚLIUS 17., SZERDA
19.30: Ludogorec
(bolgár)–FERENCVÁROS (magyar)
Razgrad, Ludogorec Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik