• Igencsak elkeseredetten nyilatkozott a Dinamo Zagreb elleni vesztes Bajnokok Ligája-selejtezőt követően Lovrencsics Gergő. A Fradi csapatkapitánya most már higgadtabban fogalmaz, s ahogy elmondta, már akkor pozitívan kezdett el gondolkodni, amikor a Groupama Arénából kilépve meghallotta, hogy a szurkolók a csapatindulót énekelik. Hogy mennyire nehéz lesz a kupapofon után ráhangolódniuk a Kaposvár elleni bajnokira, arról is beszélt a védő.

• Másodszor is meggondolta magát, és folytatja pályafutását Andrea Kobetic. A horvát kézilabdázónő marad Siófokon, ahol jól érzi magát, és szakmailag is megtalálta a számítását. Ahogy a Nemzeti Sportnak elmondta, különösen kedves emlék számára az EHF-kupa elnyerése, mert ez az első kupadiadala a pályafutása során, noha korábban négyszer is szerepelt Bajnokok Ligája döntőjében, ám a legrangosabb trófeáról eddig rendre lemaradt.

• Ott voltunk Szegeden, ahol átadták a kibővült és megszépült Maty-éri evezős- és kajak-kenu pályát. A létesítmény hamarosan benépesül, hiszen a jövő héten világbajnokságot rendeznek. A majd ötmilliárd forintos beruházás eredményeként, az osztósziget birtokba vételével kétfrontos lett a versenypálya. A fejlesztés részeként 130 méteres híddal kötötték össze a szárazföldet és az osztószigetet. A szervezők minden idők legjobb vb-jét ígérik.

• Sportkrém mellékletünk e heti vendége Simone Böhme, a Siófok légiósa. A dán kézilabdázó élvezi a Balaton-parti életet, viszont a nyári hőségben sem mártózik meg a vízben, mivel nem tud úszni, s ezért nem érezné magát biztonságban a habokban. Ugyanakkor a vitorlázást nagyon kedveli, igaz, annak idején már a nagyszüleivel is sokat hajózott a dániai vizeken. Hogy miként viseli, ha kritizálják a játékát, Simone Böhme azt is elárulta.