Dinamo: tudják, remek együtteshez érkeznek

POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)
Vágólapra másolva!
2020.09.15. 11:48
null
A Dinamo Zagreb trénere diplomatikusan nyilatkozott az utazás előtt (Fotó: AFP)
Még a horvát labdarúgóbajnok Dinamo Zagreb budapesti útja előtt szólaltatták meg a Maksimir-stadion parkolójában Zoran Mamicot, a zágrábiak szakmai stábjának vezetőjét a szerdai, Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtező apropóján. 

 

– A szezon legfontosabb mérkőzés következik? – kérdezték Zoran Mamicot, a Dinamo Zagreb vezetőedzőjét a zágrábiak Budapestre indulása előtt.
– Ahogy érzik, nevezhetik akár így is – válaszolta a 48 esztendős horvát szakember, aki egyben sportigazgatóként is dolgozik az egyesületnél. – Bár én azért úgy fogalmaznék, hogy egy nagyon fontos állomás előtt állunk, hiszen számukra a horvát bajnokság, a kupa és persze az európai kupaporond is fontos. A szezon ezen fázisában az egyik leglényegesebb mérkőzése, az igaz. Természetes, hogy tovább szeretnénk jutni a playoffba, hogy aztán onnan már a csoportkör is közelebb kerüljön egyik, vagy másik sorozatban. A csapatom remek állapotban van és bízom abban, hogy a bennünk lévő minőséget, erőt meg is tudjuk mutatni a BL-selejtező meccsünkön.

– Mi a véleménye az ellenfélről?
– Valóban igaz, egy jó csapatról beszélünk, remek eredményekkel. Olyan ellenfelekkel szemben, mint a svéd Djurgarden, vagy éppen a skót Celtic mutatták meg továbbjutásukkal, hogy mire is képesek. A bajnokságban is jó mérkőzéseik voltak. A mi feladatunk az, hogy megtaláljuk – ahogy valamennyi megmérettetésünkön belül – a velünk szemben álló együttes gyengéit és van minderre egy meccsünk, tehát bizakodom, hogy holnap ezt meg is tudjuk valósítani.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, SZERDA
19.00: FERENCVÁROS–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik