PSG-drukkerek a Lyon elleni februári bajnokin (Fotó: AFP)

 

„Nem ok nélkül tiltottuk meg a belépésüket a stadionba – idézi Roxana Maracineanu francia sportminisztert a Radio Monte Carlo. – Fennáll a koronavírus terjedésének veszélye, úgyhogy építünk a felelősségérzetükre. Önmagában semmi elítélendő sincs abban, ha a szurkolók összegyűlnek kedvenc csapatuk biztatására, de csak akkor, ha az összejövetel során minden hatályos biztonsági előírást betartanak.”

A rendezvényt a rendőrségen szabályosan bejelentő CUP az összes PSG-szurkolót meghívta az eseményre, így aztán nehéz elképzelni, összejövetelük hogyan egyeztethető össze azzal a hétfői rendelkezéssel, amely – igaz, a stadionokon belül – 1000-ben maximalizálta az egy franciaországi labdarúgó-mérkőzésen összegyűlő nézők számát.

Eközben a francia labdarúgóliga ennél is továbbmenve bejelentette, hogy az első és a másodosztályban április 15-ig zárt kapuk mögött rendezik meg a bajnoki meccseket, Noël Le Graët, a francia szövetség elnöke pedig azt hozta nyilvánosságra, hogy a válogatott két márciusi mérkőzését – március 27-én Ukrajna, 31-én Finnország lesz az ellenfél – szintén nézők nélkül rendezik meg a Stade de France-ban.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK – a szerdai program

21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Spíler2)
Az első mérkőzésen: 1–2
21.00: Liverpool FC (angol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 0–1