BL: Valverde szerint igen veszélyes eredmény született Lyonban

Vágólapra másolva!
2019.02.19. 23:52
null
Nem boldog a szakember (Fotó: AFP)
A Barcelona Lyonba látogatott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésére, és a két csapat kiváló találkozón játszott egymással gól nélküli döntetlent. A továbbjutás kérdése teljesen nyitott, döntés három hét múlva, nézzük, hogyan látták a meccset a főszereplők!

Sok nagy mentéssel jelentkezett Clément Lenglet, aki szerint remekül futballoztak, a huszonöt kapura lövésük önmagáért beszél, csak az az egy kis gólocska hiányzott, a Lionel Messiéket többször zseniálisan szerelő Léo Dubois pedig úgy véli: „Az ellenfélnek ott van egy Messi, aki folyamatos elfoglaltságot jelent a védelem számára. Próbáltuk őket a felezővonalnál letámadni, nem is tudtak támadni a széleken. Az eredménnyel elégedettek vagyunk, megvan az esélyünk a továbbjutásra. Hiszünk magunkban! Több jó kontrát elpuskáztunk ezen a mérkőzésen, adva voltak a lehetőségek a gólszerzésre. A lényeg, hogy nem kaptunk gólt. Ahogyan Kylian Mbappé mondta: hinni kell a francia csapatokban. Minden esélyünk megvan a továbbjutásra!”.

„Majd meglátjuk, mire megyünk a tehetséges fiatalokból álló Lyon ellen odahaza, mindenesetre jó úgy hazatérni, hogy nem kaptunk gólt. Csak a pontosság hiányzott ma a támadójátékunkból, a Lyon jól futballozott ma, a kapusa remekelt” – mondta később Clément Lenglet.

„Kár, hogy nem rúgtunk egy gólt, de szoros, kemény találkozó volt, különösen a második félidő. Rendkívüli ellenfél a Barca, tudtuk, előbb vagy utóbb nagy nyomás alá kerülünk. Keményen harcoltunk, nem kaptunk gólt, ami azért nagy előny a visszavágó előtt. A munka fele kész, nagy meccs vár ránk Barcelonában, viszont mi is tudjuk, hogyan ne kapjunk gólt, hogyan vegyük fel velük a harcot” – bölcselkedett a fentebb megdicsért Anthony Lopes, az OL kapusa.

Egyetértett vele Bertrand Traoré is, aki szerint az ilyen összecsapásokon nagyon eltökéltnek és fegyelmezettnek kell lenni, míg a csereként pályára lépő Maxwel Cornet azt emelte ki, hogy három hetük van felkészülni a visszavágóra.

„Úgy érzem, játékosaim jól futballoztak, végig hajtottak. Bár győzelmet érdemeltünk volna, ez is jó alap a továbbjutáshoz, még ha nem is ez volt a mi nagy esténk – így a lefújás után a vendégmester,Ernesto Valverde. – Odahaza nagyon erősek vagyunk, ugyanakkor tagadhatatlan, az idegenbeli nulla nulla nagyon veszélyes eredmény. Nagy szükségünk lesz szurkolóink támogatására, mindent bele kell adniuk nekik is.”

„Jobb eredményben bíztunk – ismerte el őszintén a hazaiak mestere, Bruno Génésio. – Voltak jó pillanataink az első félidőben, ám sokszor szenvedtünk a labdabirtoklással, és túl sok helyzetet engedtünk az ellenfélnek a fordulás után. Túl gyorsan eladtuk a labdákat, és emiatt folyamatosan, hullámokban támadott a Barcelona. A második félidőben technikai problémáink akadtak, de azért a védelemmel elégedett vagyok, ahogyan a csapat bátorságával is. A párharc a felénél tart, minden esélyünk megvan a továbbjutásra. Ha megoldjuk a mai problémákat, idegenben még jobbak leszünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Lyon (francia)–FC Barcelona (spanyol) 0–0

Lyon,
OL Stadion, 57 889 néző V: Cüneyt Cakir (török)
Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, F. Mendy – B. Traoré (Tousart, 69.), Ndombele (Pape Cheikh Diop, 84.), Aouar, Terrier (Cornet, 76.) – Moussa Dembélé, Depay. Vezetőedző: Bruno Génésio
Barcelona: Ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – S. Busquets, Rakitic, Sergi Roberto (Ar. Vidal, 81.) – O. Dembélé (Coutinho, 67.), L. Suárez, Messi. Vezetőedző: Ernesto Valverde

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik