Nem kapott ki Máltán a Ferencváros, ez továbbjutást ért

Vágólapra másolva!
2019.07.30. 19:50
null
Kemény küzdelemben zöld-fehér továbbjutás (Fotó: Molnár Ádám)
A magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata a hazai kétgólos siker után 1–1-re végzett Máltán a Valletta FC ellen, így a zöld-fehérek jutottak be a Bajnokok Ligája selejtezőjében a harmadik körbe.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ

Valletta FC (máltai)–Ferencváros 1–1 (1–0)
Ta'Qali,
Centenáriumi Stadion, 1585 néző. Vezette: Lardot (belga). Partjelző: Lemaire, Devillers (mindkettő belga)
Valletta:Bonello – Zerafa, J. Borg, Camilleri, Pena Beltre – Dimech (Nwoko, 75.), R. Muscat (Monticelli, 80.), Tulimieri – Yuri, Fontanella, Piciollo (Tonna, 90.).Vezetőedző:Darren Abdilla
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic – Ihnatenko (Sigér, 33.), Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 85.) – Lanzafame (Szihnyevics, 74.). Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Gólszerző: Fontanella (27. – 11-esből), ill. Nguen (60.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 4–2-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A máltaiak nem csupán magukban, égi segítségben is bíztak.

A Valletta labdarúgói a Budapesten elszenvedett 3–1-s vereség ellenére önbizalommal telve várták a kedd esti visszavágót, hitvallásukra jellemző, hogy szinte mindegyikőjük keresztet vetett a bemelegítés előtt. Na, igen, a máltai főváros környékén nem kevesebb mint háromezer (!) kisebb-nagyobb templom található, ami jól mutatja, a vallás mennyire fontos errefelé.

Valletta kedden is barátságos arcát mutatta, az esti összecsapás nem különösebben mozgatta meg a helyiek fantáziáját, az ide látogató ferencvárosi drukkerek mellett ezerkétszáz máltai látogatott ki a stadionba. Sokkal nagyobb volt a tömeg a belváros utcáin, hőség ide, szaunára hasonlító időjárás oda, a turisták kényelmesen üldögéltek a főváros kávézóiban, éttermeiben. Noha néhány Valletta-játékos szerint ideje lenne komolyabban venni a máltai labdarúgást, jellemző, óriásposzterekről szinte mindenhonnan a közelgő, augusztusi hajós verseny köszönt vissza – ha a jachtok, vitorlások népszerűsége egytől tízig tartó népszerűségi skálán a maximális pontszámot érné el, a futballé jó, ha ötöst...

Szerhij Rebrov nem változtatott a múlt heti kezdőcsapatán, és bár előzetesen máltai rohamoktól kellett tartani, huszonhárom másodperc elteltével a Ferencváros rúgott kapufát. Nem sokon múlott, hogy Michal Skvarka kevesebb mint fél perc alatt eldöntse a lényegi kérdéseket, ám hiába pattant talpra a helyszínen szurkoló mintegy kétszáz magyar szurkoló, a gól elmaradt. Sok Máltán élő magyar jött ki a stadionba, a legtöbben bárokban, éttermekben dolgoznak, ám az utóbbi időben az építőipar is felszippantott néhány száz magyar munkást.

A támadások építése eleinte a Ferencvárosnak is jól ment, a nyolcadik percben ismét a kapufa segítette ki a máltai bajnokot, a hazaiak örülhettek, hogy megúszták az első tíz percet kapott gól nélkül. Ahogy aztán lenni szokott, az ellenfél szerzett vezetést – tizenegyesből. Lovrencsics Gergő legutóbb a Ludogorec otthonában szabálytalankodott büntetőt érően, a védő ezúttal is rossz ütemben lépett oda ellenfelének. A vezetés megszerzése (1–0) után a hazaiak még inkább belelkesedtek, hiszen ekkor egy gól kellett nekik a csodával felérő továbbjutáshoz. Hogy a látottakkal Szerhij Rebrov sem volt elégedett, mi sem bizonyította jobban, mint hogy az ukrán tréner nem sokkal később cserélt, Daniel Ihnatenko helyére Sigér Dávid állt be.

A játék képe a fordulást követően sem változott jó ideig, a hazaiak lelkesen futballoztak, ám érezhető volt, egy ferencvárosi támadás előbb-utóbb góllal végződhet. Szép akció végén Davide Lanzafame passzolt lesről a kapuba, majd jött Tokmac Nguen, a szélső mesteri mozdulattal kilőtte a bal alsót – a magyar bajnok egy csapásra megnyugodhatott. 1–1

Egy óra elteltével átvette a játék irányítását a Ferencváros, sorra hagyta ki a helyzeteket, onnantól csupán egy kérdés volt: marad a döntetlen, vagy ismét kettős győzelemmel jut tovább a Ferencváros? Hogy maradt, az a máltaiak kapusának, Henry Bonellónak volt leginkább köszönhető, többször is nagyot védett – a lelátón néhány méterre tőlünk Valletta-mezben drukkoló kisfia nem győzött tapsolni.

A máltaiak azonban hiába bíztak az égi segítségben, ezúttal ez sem segített. A Ferencváros jövő kedden a Dinamo Zagreb otthonában lép pályára – a horvát bajnok más szintet képvisel.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik