BL: „Vagy figyelj, vagy fordítok én!” – Klopp kiakadt a német tolmácsra

BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (FOTÓ) – SALZBURGBABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (FOTÓ) – SALZBURG
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 16:04
Kedd este a Liverpool a Salzburg otthonában játszik a továbbjutás szempontjából sorsdöntő meccset a Bajnokok Ligája csoportkörében. A csapatok megtartották az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóikat. Az angoloknál ez azonban nem ment problémamentesen…

A Liverpoolnál ugyanis Jordan Henderson mellett Jürgen Klopp, a címvédő menedzsere ült, és várta a kérdéseket, illetve egy német tolmácsot is meghívtak, hogy gyorsan fordíthassa az angol válaszokat az osztrák újságíróknak.

Igen ám, de Klopp anyanyelve is a német, és a Pool mestere nem volt elégedett a tolmács munkájával…

Az egész azzal kezdődött, hogy az egyik újságíró azt kérdezte a Liverpool csapatkapitányától, hogy segít-e az ilyen nehéz helyzetekben, hogy már tudják, milyen BL-t nyerni, és ilyen nagy nyomás alatt teljesíteni.

Klopp nem volt elégedett a német tolmács munkájával… (Fotó: AFP)
Klopp nem volt elégedett a német tolmács munkájával… (Fotó: AFP)

Henderson válasza erre az volt, hogy nem hiszi, hogy ez segít, és csak azért, mert már nyertek nehéz meccseket, az még nem jelenti azt, hogy ezt is meg fogják nyerni.

A német tolmács azonban valószínűleg elkalandozott a válasz alatt, ő ugyanis úgy fordította ezt, hogy persze, tudják a Liverpoolnál, hogy lehet, nem jön össze a továbbjutás, és semmilyen nyomást nem éreznek magukon.

Itt szakadt el a cérna Jürgen Kloppnál.

„Tudom, hogy sz.r, amikor egy németül beszélő edző ül itt… A kérdés az volt, hogy segít-e nekünk az, hogy nyertünk már együtt Bajnokok Ligáját. Mert ugye voltunk már ilyen nehéz helyzetekben. Szó sem volt arról, hogy mi félvállról vennénk ezt a találkozót. Pontosan tudjuk, milyen nehéz feladat lesz ez, ami teljesen természetes. Vagy figyelj, vagy akkor fordítok én! Nem olyan bonyolult ez…” – idézi az ESPN Jürgen Kloppot.

A német mester rögtön érezte, hogy talán egy picit messzire ment, ugyanis gyorsan hozzátette még: „Mint látják, már harci üzemmódra kapcsoltam…”



6. FORDULÓ

18.55:
Napoli (olasz)–Genk (belga) (Tv: Spíler2)
18.55: Salzburg (osztrák)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool 5 3 1 1 11– 8 +3 10
2. Napoli 5 2 3
7– 4 +3 9
3. Salzburg 5 2 1 2 16–11 +5 7
4. Genk 5 1 4 5–16 –11 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik