BL: ultrák ezrei hergelték harcra a bezárt stadionhoz érő PSG-t

MTI, K. Zs.MTI, K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 11:10
null
Ángel Di María vezényli a szurkolói biztatást megköszönő PSG-kórust (Fotók: AFP)
Ahogyan megígérték, a Paris Saint-Germain ultrái közül több ezren jelentek meg – ki arcmaszkban, ki teljes védőfelszerelésben – szerda este a párizsi Parc des Princes előtt, hogy biztassák csapatukat a koronavírus-járvány miatt zárt kapus Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn. Thomas Tuchel, a PSG vezetőedzője szerint ennek is szerepe volt abban, hogy csapata összesítésben megfordította a Borussia Dortmund elleni párharcot, és bejutott a legjobb nyolc közé.

 

A PSG rendkívül visszafogott teljesítménnyel 2–1-re kikapott a párharc dortmundi összecsapásán három héttel ezelőtt, a koronavírus-járvány miatt zárt kapus visszavágón viszont teljesen más arcát mutatta, és a 2–0-s győzelem továbbjutást ért a számára.

Thomas Tuchel kiemelte: amikor a csapatot szállító busz megérkezett a stadionhoz, az ott várakozó ultráktól kiváló lélektani alapot kaptak az összecsapásra.

„Nagyon különleges utunk volt a stadionig – idézte fel a történteket Tuchel. – Ultrák ezrei között értünk be, fantasztikus fogadtatásban volt részünk. Őrülten jó volt a hangulat, a buszban egy csapásra megváltozott a légkör, a játékosok is énekelni kezdtek, és a ritmus szinte elvarázsolt mindenkit. Azt akartam, hogy pontosan azzal az energiával lépjünk pályára. A mérkőzésen végig úgy játszottunk, mint egy csapat: megbízhatóan és egymást segítve.”

 

 

 

 

 

A PSG története során hatodszor jutott BL-negyeddöntőbe; legutóbb erre 2016-ban volt példa – az elmúlt három kiírásban a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapat.

„Tavaly szenvedtünk, ahogy az előző két évadban is. Tanultunk a hibáinkból” – mondta Presnel Kimpembe, a párizsi csapat 24 éves védője.

Lucien Favre, a Dortmund edzője kiemelte: már a mérkőzés elején nehézséget okozott számukra, hogy a PSG nagy nyomás alá helyezte őket.

„Bár mezőnyben jól játszottunk, hiányzott a jó befejezés, vagy az utolsó passzoknál hibáztunk. Eközben pedig elkerülhető két gólt kaptunk” – mondta.

A német együttes a BL egyenes kieséses szakaszában a legutóbbi tíz mérkőzése közül a nyolcadikat bukta el.

 

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 2–0 (2–0)
Párizs,
Parc des Princes, zárt kapuk mögött.Vezette:Taylor (angol)
PSG:K. Navas – Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Bernat – Di María (Kurzawa, 79.), Paredes (Kouassi, 92.), Gueye, Neymar – Sarabia (Mbappé, 64.), Cavani.Vezetőedző:Thomas Tuchel
Dortmund:Bürki – Piszczek, Hummels, Zagadou – Hakimi (Götze, 87.), Emre Can, Witsel (G. Reyna, 71.), Guerreiro – Sancho, Haaland, T. Hazard (Brandt, 69.).Vezetőedző:Lucien Favre
Gólszerző: Neymar (28.), Bernat (45+1.)
Kiállítva: Emre Can (89.)
Továbbjutott: a Paris Saint-Germain, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik