BL: Úgy tűnik, elkaptuk a fonalat – Gulácsi

BABJÁK BENCE (London, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)BABJÁK BENCE (London, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.02.20. 00:48
null
A magyar válogatott kapusa nagyszerű formában védett a Tottenham ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
A Tottenham–RB Leipzig meccs egyik hőse a több bravúrt is bemutató Gulácsi Péter volt, aki az első félidőben Steven Bergwijn lövését védte, a fordulás után Lucas Moura közeli lövését hárította, majd Giovani Lo Celso szabadrúgását tornázta ki a jobb alsó sarokból. Mindeközben a meccs nagy részében mezőnyfölényben játszó RB Leipzig Timo Werner büntetőjével vezetést szerzett, amelyet a lefújás végéig megőrzött, így egygólos előnyből várja a lipcsei visszavágót.

 

– Élete egyik legszebb estéjén van túl?
– Bizonyos szempontból különleges meccs volt, ez a legmagasabb szint, amelyen valaha játszottam – mondta a magyar kapus a Nemzeti Sportnak a lefújás után a vegyes zónában. – Emiatt sokáig emlékszem majd a mostani győzelemre, de bízom benne, hogy nem a BL-nyolcaddöntő a csúcs.

– Mit jelent az RB Leipzignek a győzelem?
– Jó alapot jelent a visszavágóra, de többet nem, mert az egy-nullás győzelem csalóka eredmény. Megszereztük a fontos idegenbeli gólt, de a visszavágón végig koncentrálunk kell, mert biztos vagyok benne, hogy a Tottenham másként áll a meccshez, és nehéz kilencven perc vár ránk.

– Tökéletes eredmény született, vagy van önben hiányérzet?
– Ha a mérkőzés utolsó időszakát nézzük, akkor reális eredmény született, de egygólos vezetésnél hatalmas helyzetet hagytunk ki. Nem mondom, hogy akkor eldőlt volna a párharc, de még nagyobb lépést tettünk volna a továbbjutás felé.

– A győzelem aligha sikerült volna a nagy védései nélkül, már a hetedik percben bravúrra volt szüksége.
– A védőm jól zárta a szöget, Bergwijn befelé tolta a labdát, gyakorlatilag csak a bal sarok maradt üresen, így számítottam rá, hova érkezik a labda. Ettől még gyorsan kellett reagálnom, ujjheggyel sikerült beleütnöm a labdába, talán az volt a legnehezebb helyzet.

– És Lucas Moura közeli lövése a fordulás után?
– Átjött a lábak között a labda, az utolsó pillanatban láttam meg. Le lehetett érni rá, de nem üthettem oldalra, mert akkor bepasszolták volna, ezért próbáltam magam előtt tartani, szerencsére sikerült.

– Lo Celso szabadrúgásánál mikor látta meg a labdát?
– A labdát láttam, de azt hittem, a másik oldalt választja, ezért talán kicsit későn indítottam el a vetődést. Szerencsére így is sikerült elérni, és a kapufa is segített.

– Számított arra, hogy Londonban is mezőnyfölényben futballoznak?
– Őszintén szólva, ez némileg engem is meglepett. Azt vártam, hogy hazai közönség előtt próbál nagyobb nyomást helyezni ránk a Tottenham, de a sérülések miatt passzívabban futballozott, és inkább kontrákra rendezkedett be, szerencsére a gyors ellentámadásokat jól levédekeztük.

– Hogyan tovább?
– A meccs után egyből indulunk vissza, de nagy ünneplésre senki ne gondoljon. A párharc első meccsét megnyertük, ám a visszavágó még hátravan. Úgy tűnik, elkaptuk a fonalat, remélem, folytatódik a jó sorozatunk.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Tottenham Hotspur (angol)–RB Leipzig (német) 0–1 (Werner 58. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik