BL: „Tudtuk, hogy jó csapat a Liverpool, de hogy ennyire?!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 23:25
null
Adj egy ötöst! Ja, mi adtuk...(Fotó: AFP)
Az első mérkőzésen el is dőlt a Porto és a Liverpool párharca: az angolok öt nullára nyertek idegenben, ezzel gyakorlatilag jegyet váltottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Megvolt az esélyünk a mérkőzés elején a gólszerzésre, de nem éltünk a lehetőséggel, és végül átment rajtunk a gőzhenger. Tudtuk, hogy erős csapattal találkozunk, de hogy ennyire? Na, erre nem számítottunk... Az eredmény lesújtó, de nem semmisítettek meg bennünket. Fel kell használnunk ezt az eredményt arra, hogy tanuljunk belőle a jövőre nézve” – tört ki az őszinteség Alex Tellesből, aki a végén azért csak megrázta a közhelyfát.

„Úgy kezdtük ezt a mérkőzést, ahogyan azt elterveztük, az első húsz percben még egy nagy helyzetünk is volt Otávio révén. Aztán egyre kevesebbszer volt nálunk a labda, meg is kaptuk az első gólt. Sokszor hibáztunk, és ezért drágán megfizettünk, de egy ilyen erős csapat ellen ez természetes. A hátrányba kerülésre jól reagáltunk, ám miután megkaptuk a másodikat, túl passzívvá váltunk. Innentől kezdve meg minden nagyon bonyolulttá vált” – sóhajtott a lefújás után a hazaiak mestere, Sergio Conceicao.

„Nagyon professzionálisak, érettek, és a kellő pillanatokban nagyon agresszívek voltunk – adta meg a siker kulcsát a liverpooli menedzser, Jürgen Klopp. – Nem volt könnyű győzelem, keményen meg kellett dolgoznunk, de a srácok élvezték, és ez a legfontosabb. Mind az öt gólunk fantasztikus volt, sok fantasztikus teljesítményt láttunk ma, de egy ilyen eredmény eleve csak akkor születhet, ha mindenki kihozza magából a maximumot. Andrew Robertson elképesztően jó volt ma, végre megtalálta igazi önmagát. A lehető legjobbkor rúgtuk a gólokat, az elsőt egy ellentámadásból, a másodikat egy szép lövés után. Remekül kontráztunk, általánosságban véve is nagyszerű mérkőzést játszottunk. A Porto hazája legjobbja, és azért ezt becsülni kell, voltak most is jó pillanatai, fontos volt, hogy jól védekezzünk. A három támadónk is segített ebben, boldog vagyok, hogy ilyen jól ment nekik. Sadio Mané megmutatta ma este, hogy mennyire fontos része a csapatnak. Az első gólja kicsit szerencsés volt, de aztán megcsillantotta a képességeit.”

„A Porto nagyon jó csapat, sok gólt rúgtunk most neki, de kaphattunk volna párat. Minden trófeát meg akarunk nyerni, annyit, amennyit csak lehetséges. Az elmúlt napokban keményen dolgoztunk az edzőtáborban, és nem akarunk kiesni ebből a formából” – így a liverpooli James Milner.

„Csapatként kellett egységet mutatnunk, és ennek meg is feleltünk, ezért nyertünk. Nagyszerűen játszottunk, sok gólhelyzetet alakítottunk ki, öt gólt szereztünk. Legjobban az ötödik találat tetszett nekem. Szép lövés volt. Nagyszerűen futballoztunk, és annak ellenére, hogy ötször is betaláltunk, nem volt könnyű mérkőzés, de az elejétől a végéig remekeltünk” – értékelt a mérkőzés hőse, Sadio Mané.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Porto (portugál)–Liverpool (angol) 0–5 (Mané 25., 53., 85., Szalah 29., Firmino 69.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik