BL: Trükkös csoport, óvatosnak kell lennünk – Ancelotti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.25. 20:24
Csütörtökön kora este Monte-Carlóban megtartották a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. A csoportbeosztások elkészítése után többek között a két német sztárcsapat, a Bayern München és a Borussia Dortmund vezetőedzője értékelte a látottakat, de megszólalt az angol bajnoki címvédő, a BL-újonc Leicester City trénere is.

A Borussia Dortmund az F-csoportba kapott besorolást, ellenfelei pedig a címvédő Real Madrid, a portugál Sporting CP és a Nikolics Nemanját is a soraiban tudó Legia Warszawa lesznek.

„Jó előérzettel vártuk a sorsolást – mondta Thomas Tuchel, a Dortmund vezetőedzője. – Ez egy elbűvölő csoport: egyszerre nehéz és vonzó. A Real Madrid elleni meccseink lassan igazi klasszikussá válnak. Nagyon várjuk, hogy összemérhessük az erőnket a címvédővel.”

A Bayern München a D-csoportban az Atlético Madrid, a PSV és az újonc FK Rosztov mellé kapott besorolást, ám a csapat olasz trénere szerint még közel sem érezhetik magukat a kieséses szakaszban.

„Trükkös csoport, óvatosnak kell lennünk. Az előző szezonban az Atlético ejtette ki a Bayernt, a Rosztov lenyűgözött az Ajax elleni játékával, míg a PSV-t csak tizenegyespárbajban búcsúztatta az Atlético. Ez nem egy könnyű a csoport” – így Carlo Ancelotti, a Bayern München nyáron kinevezett vezetőedzője.

A Dortmundtól a bajorokhoz szerződő Mats Hummels elmondta, nagyon örül a sorsolásnak, hiszen három olyan együttessel találkozik a Bayern, melyek ellen korábban még nem lépett pályára.

Az angol bajnokság címvédője, az első Bajnokok Ligája szereplésére készülő Leicester Citynél dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen Jamie Vardyék meglehetősen szerencsés csoportba kerültek: a G jelű kvartettben a Porto, az FC Bruges és az FC Köbenhavn lesz az ellenfelük.

„Még egyszer elmondom, nem mi vagyunk a favoritok – így Claudio Ranieri, a BL-újonc Leicester City trénere. – Pontosan emiatt mindig harcolnunk kell. A szurkolóink megérdemelték, hogy egy európai kupasorozatban is szurkolhassanak a csapatnak.”

A CSOPORTOK BESOROLÁSA
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT
PSG
Benfica
Barcelona
Bayern München
Arsenal Napoli
Manchester City
Atlético Madrid
Basel Dinamo Kijev
Mönchengladbach
PSV
Ludogorec
Besiktas
Celtic
FK Rosztov
E-CSOPORT F-CSOPORT G-CSOPORT H-CSOPORT
CSZKA Moszkva
Real Madrid
Leicester City
Juventus
Bayer Leverkusen
Dortmund
Porto
Sevilla
Tottenham
Sporting CP
FC Bruges
Lyon
Monaco
Legia Warszawa
Köbenhavn
Dinamo Zagreb

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik