BL: történelmi azeri tett; sima Sporting-siker Bukarestben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 22:38
null
Azeri öröm: a Qarabag bejutott a BL-csoportkörbe (Fotó: Twitter)
A labdarúgó Bajnokok Ligája történetében először lesz azeri csapat a főtáblán, miután a Qarabag az idegenben szerzett góljának köszönhetően búcsúztatta a dán FC Köbenhavnt. A portugál Sporting CP a gól nélküli odavágó után 5–1-re nyert a román FCSB vendégeként Bukarestben, míg az orosz CSZKA Moszkva másodszor is megverte a svájci Young Boyst. A ciprusi APOEL gól nélküli döntetlent játszott a Slavia Praha otthonában, így megőrizte az első mérkőzésen összeszedett kétgólos előnyét. Az angol Liverpool kettős győzelemmel búcsúztatta a Szalai Ádámot is bevető német Hoffenheimet.

Az azeri Qarabag hazai pályán 1–0-ra nyert, ennek ellenére rendkívül nehéz visszavágó várt rá az FC Köbenhavn otthonában. A házigazda az első félidő utolsó percében Federico Santander fejes góljával eltüntette a vendégek előnyét. Aztán a második játékrészben Dino Ndlovu félfordulatból egyenlített – s mint később kiderült, ez aranyat ért, hiszen Andrija Pavlovics szintén fejjel szerzett találatával ugyan megnyerte a meccset a dán együttes, ám az idegenben szerzett gólnak köszönhetően a Qarabag jutott tovább, így a BL történetében először azeri csapat is érdekelt lesz a csoportkör sorsolásán.

A mérkőzés összefoglalója

A román FCSB (korábban Steaua Bucuresti) gól nélküli döntetlent játszott a portugál Sporting CP otthonában, a visszavágón azonban nem tudta megállítani a vendégrohamokat. Seydou Doumbia gyors góljára Júnior Maranhao révén ugyan szinte azonnal volt válaszuk a bukarestieknek, az utolsó fél órában azonban a lisszaboni alakulat bedarálta a házigazdát. A 60. percben Marcos Acuna köszönt be, majd sorrendben Gelson Martins, Bas Dost és Rodrigo Battaglia is, így a Sporting 5–1-re győzött, azaz könnyed sikerrel jutott be a csoportkörbe.

A mérkőzés összefoglalója

A CSZKA Moszkva kellemes helyzetből várhatta a svájci Young Boys elleni visszavágót, hiszen az idegenben rendezett első meccset egy rendkívül szerencsétlen öngólnak köszönhetően 1–0-ra megnyerte. Az oroszok ennek megfelelően végig kézben tartották ezt az összecsapást: az első félidő utolsó percében Georgij Sennyikov talált közelről a hálóba, majd a fordulás után Alan Dzagojev parádésan fordult le a védőjétől, majd kilőtte a bal alsó sarkot, így a szakadó esőben a CSZKA 2–0-ra nyert, és 3–0-s összesítéssel búcsúztatta a Young Boyst.

A mérkőzés összefoglalója

A ciprusi APOEL hazai pályán 2–0-ra felülmúlta a cseh Slavia Prahát, az idegenbeli visszavágón pedig jól taktikázott és gól nélküli döntetlent játszott, így története során negyedszer jutott fel a BL főtáblájára.

Kialakult a csütörtöki sorsolásra az összes kalap – tekintse át, hogyan alakulhatnak a főtábla csoportjai!

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG

FCKöbenhavn (dán)–Qarabag (azeri) 2–1 (Santander 45., A. Pavlovics 66., ill. Ndlovu 63.)
Továbbjutott: a Qarabag, 2–2-vel, idegenben szerzett góllal
Slavia Praha (cseh)–APOEL (ciprusi) 0–0
Továbbjutott: az APOEL, 2–0-s összesítéssel

NEM BAJNOKI ÁG
CSZKA Moszkva (orosz)–Young Boys (svájci) 2–0 (Sennyikov 45., Dzagojev 64.)
Továbbjutott: a CSZKA Moszkva, kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel
Liverpool (angol)–Hoffenheim (német) 4–2 (Emre Can 10., 21., Szalah 18., Firmino 63., ill. Uth 28., S. Wagner 79.)
Továbbjutott: a Liverpool, kettős győzelemmel, 6–3-as összesítéssel
FCSB (román)–Sporting CP (portugál) 1–5 (Maranhao 20., ill. Doumbia 13., Acuna 60., G. Martins 64., Dost 75., Battaglia 88.)
Továbbjutott: a Sporting, 5–1-es összesítéssel

A Liverpool–Hoffenheim mérkőzésről ide kattintva olvashatnak bővebben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik