BL: tökéletes Di María, a PSG beállította a Real rekordját

Vágólapra másolva!
2020.08.19. 14:50
null
Ángel Di María tökéletes értéket kapott, de Neymar is kapaszkodik rendesen (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Paris Saint-Germain 3–0-ra legyőzte Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatát, az RB Leipziget a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így a párizsi klub története első fináléjára készülhet. A siker főszereplője az egy gólt szerző, kettőt előkészítő Ángel Di María volt, akinek remeklésére a maximális 10-es osztályzatot adta a whoscored.com.




BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ

RB LEIPZIG (német)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 0–3 (0–2)
Lisszabon, Estádio da Luz, zárt kapuk mögött.Vezette:Kuipers (holland)
RB LEIPZIG:Gulácsi – Klostermann (Orbán, 84.), Upamecano, Mukiele – Laimer (Halstenberg, 62.), Kampl (T. Adams, 64.), Sabitzer, Angelino – Nkunku (Forsberg, a szünetben), Olmo (Schick, a szünetben) – Y. Poulsen.Vezetőedző:Julian Nagelsmann
PSG:Sergio Rico – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – A. Herrera (Verratti, 83.), Marquinhos, Paredes (Draxler, 83.) – Di María (Sarabia, 87.), Mbappé (Choupo-Moting, 86.), Neymar.Vezetőedző:Thomas Tuchel
Gólszerző:Marquinhos (13.), Di María (42.), Bernat (56.)

A MECCS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A lipcseiek elleni mérkőzésen az argentin varázsló ellenállhatatlanul futballozott, a fentebb említett három kanadai pontja mellett öt kulcspassz, négyből négy sikeres csel, hatból négy jó keresztlabda, ötből három pontos hosszú indítás és egy remek kiugratás is szerepel a statisztikai adatlapján, ráadásul a védekezésből is kivette a részét négy tisztázással. A whoscored.com-nál erre a teljesítményre a tökéletes, 10.00-s osztályzatot adták, természetesen ezzel rögvest az elődöntő legjobb játékosa is lett.

Card



AZ ÖTÖDIK FRANCIA DÖNTŐS

A párizsi csapatötödik francia együttesként jutott el a BEK/BL-sorozat fináléjáig, eddig csak egyikük tudott győzni. A Stade Reims az 1955–1956-os és az 1958–1959-es idény végén is kikapott a Real Madridtól, a Saint-Étienne-t 1976-ban a Bayern München állította meg, a Marseille-t 1991-ben a Crvena zvezda gyűrte le tizenegyesekkel, de az OM 1993-ban a Milan fölé kerekedve megszerezte a franciák eddigi egyetlen sikerét. A 2003–2004-es kiírásban a Monaco jutott be a döntőbe, ahol aztán José Mourinho FC Portója már túl erősnek bizonyult. Érdekesség, hogy akár a hatodik francia gárda is villámgyorsan meglehet, mivel szerda este a Bayern München a Lyonnal csap össze. Ez esetben a Ligue 1 beérné a Bundesligát és a Serie A-t (6-6), az élen a Premier League áll (8).

Card



EDDIG 4/4, MOST JÖHET AZ 5. TRÓFEA

A PSG otthon tarolt, a francia Szuperkupa után a bajnokságot, majd a kupát és a Ligakupát is megnyerte, így a honi sorozatokban 4/4-gyel zárt. Ehhez jön hozzá most, hogy a Bajnokok Ligájában is döntőzik az együttes, ebben a kiírásban csak a Real Madrid elleni 2–2 és a nyolcaddöntő első felvonásán Dortmundban elszenvedett 2–1-es vereség rontja a nyolcgyőzelmes összképet.

MEGDŐLT AZ ARSENAL REKORDJA

A PSG a 110. BEK/BL-meccsét játszotta kedden, az első döntő előtt lejátszott legtöbb összecsapás csúcsát eddig az Arsenal tartotta – 90-nel.

HA DI MARÍA BETALÁL, NAGY BAJ NEM LEHET

Jó előjel csapatának, ha Ángel Di María gólt szerez a Bajnokok Ligájában, hiszen eddig 17 ilyen mérkőzést rendeztek meg, s az argentin aktuális együttese 15-ször nyert, kétszer ikszelt, s egyszer sem kapott ki. Csupán Mohamed Szalah (18), Gonzalo Higuaín (21) és Patrick Kluivert (25) talált be több BL-meccsen vereség nélkül.

Card



A BL-IDÉNY LEGJOBB ELŐKÉSZÍTŐJE

Di María kiosztotta ötödik, majd hatodik gólpasszát is a BL-idényben, ezzel vezeti a vonatkozó rangsort – sőt, a transfermarkt.de már hét előkészítést ír a neve mellé. A bajnokságban 14 asszisztig jutott, összességében 40 tétmeccsen 12 gól és 23 gólpassz szerepel a statisztikai lapján.

Card



A 21. SZÁZAD ÖTÖDIK LEGJOBB ASSZISZTGYÁROSA

Ugyancsak a német portál adatai szerint a PSG-ben már 92 gólpassznál jár, a Real Madridban 85 volt neki, a Benficában 27, az egy manchesteri évében a Unitednél 12, emellett még a válogatottban is összejött eddig 23, így összességében már 239 találatot készített elő, amivel a 21. század legjobb előkészítőinek listáján az előkelő 5. helyen áll.

CSAK CR ÉS MESSI ELŐTTE – DE NAGYON JÖN NEYMAR

Di María a 2007–2008-as idénybeli debütálása óta már 27 BL-gólpassznál jár, ennél csak Lionel Messi és Cristiano Ronaldo (mindkettő 32) tud többet felmutatni azóta az elitsorozatban (érdekesség, hogy előbbivel a válogatottban, utóbbival a Real Madridban játszott együtt huzamosabb ideig). Csapattársa, Neymar még szenzációsabb ütemben halad, neki a tegnapi már a 24. előkészítése volt, pedig még csak 2013 óta játszik a BL-ben, azóta csak CR jutott el 20-ig.

Card



A PSG BEÁLLÍTOTTA A REAL MADRID CSÚCSÁT

A PSG beállította a Real Madrid BL-rekordját, a párizsi együttes egymás után a 34. elitsorozatos összecsapásán volt eredményes.

Card



BERNATNAK A BL JOBBAN FEKSZIK

Juan Bernat a profi karrierje során eddig 170 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken ötször volt eredményes, míg a BL-ben a 42. összecsapásán már hetedszer talált be.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik