BL: Tiszteljük a Dinamo Zagrebet, de... – Szerhij Rebrov

BORBOLA BENCE (Zágráb)BORBOLA BENCE (Zágráb)
Vágólapra másolva!
2019.08.05. 19:44
null
Szerhij Rebrov pikáns hangulatra számít Zágrábban (Fotó: fradi.hu)
A keddi Dinamo Zagreb–Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtező előtt Szerhij Rebrov, a magyar csapat vezetőedzője tartott sajtótájékoztatót. Az ukrán szakember elmondta, hogy a múlt heti, Valletta elleni találkozó előtt sokkal nagyobb nyomás volt a játékosain, mint most.

 

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője:

– Több mint két évtizeddel ezelőtt, ezerkilencszáz-kilencvenhétben az ukrán válogatott színeiben Horvátországban lépett pályára. Emlékszik az akkori hangulatra?
– Naná, hogy emlékszem! A világbajnokságra való kijutásért játszottunk, sajnos a két mérkőzésen alulmaradtunk, így a horvátok jutottak ki a franciaországi tornára. Remek csapatuk volt akkor, elég ha csak Davor Suker, Zvonimir Boban vagy Niko Kovac nevét említem... Utóbbival azóta is jó barátok vagyunk, annak idején a Borussia Dortmundnál együtt voltunk amolyan edzői továbbképzésen, két hetet töltöttünk ott együtt. Egyébként is sok barátom van Horvátországban, a Dinamo Kijevben több horvát futballistám is volt.

– Milyen hangulatra számít kedd este?
– Olyanra, amilyet az itteni szurkolók általában csinálnak. Horvátországban imádják a labdarúgást, biztosan sokan lesznek a stadionban. A Dinamo Zagreb erős együttes, különösen támadásban vannak kiemelkedő képességű futballistái. Rájuk oda kell figyelnünk.

– A Ferencváros immár az egyetlen képviselője a magyar klubfutballnak. Ez jelent bármiféle plusznyomást az önök számára?
– A nyomással sosem volt bajom. Tisztában vagyunk vele, hogy mi maradtunk talpon, de számomra egy a lényeg, hogy mi minél tovább jussunk. A Valletta elleni múlt heti találkozó előtt sokkal nagyobb nyomás volt a játékosokon, hiszen ott mi voltunk az abszolút favoritok. Most nem tudnám megmondani, ki a találkozó esélyese. A futballistáimnak nincs miért aggódniuk, megfelelően felkészültünk, kedd este a legjobb teljesítményt kell kihozniuk magukból. Tiszteljük a Dinamót, de szeretnénk túljutni rajta is.

Sigér Dávid, a Ferencváros középpályása:

„Agresszív ellenfélre számítok kedd este. Nem gondolnám, hogy a Dinamo óvatos lesz, alighanem nekünk ugrik majd. Erre fel kell készüljünk. Remélem, sokan lesznek a stadionban, sokkal jobb zsúfolt lelátók előtt futballozni, mintha csak lézengnek az arénában. A többség azt gondolja, a horvát bajnok a párharc esélyese, ám ez bennünk extra motivációt kelt. Meg szeretnénk mutatni, hogy igenis fel tudunk nőni ehhez a feladathoz is.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS
AUGUSZTUS 6., KEDD
20.00:
Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Zágráb, Maksimir Stadion

VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
BAJNOKI ÁG
Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS–NK Maribor (szlovén)/Rosenborg BK (norvég)

EURÓPA-LIGA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
BAJNOKI ÁG

Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Suduva (litván) győztese–Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS vesztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik