BL: szűkült az FTC lehetséges selejtezős ellenfeleinek köre

Vágólapra másolva!
2020.08.08. 22:02
null
Vasárnap kiderül, lesz-e okuk örömre a sorsolás után Sigéréknek (Fotó: Földi Imre)
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közzétette a kalapok besorolását a Bajnokok Ligája-selejtező vasárnap déli sorsolása előtt, s kiderült, a Ferencváros svéd vagy izlandi ellenfelet kaphat – esetleg az előselejtezős torna győztesét.

 

A SELEJTEZŐ SORSOLÁSA

A BL-selejtező az előselejtezővel kezdődött, s miközben az északír Linfield és a koszovói Drita bejutott a minitorna kedden rendezendő döntőjébe, már zajlik a vasárnap déli sorsolás előkészülete is. Ennek jegyében az UEFA elkészítette a kalapok beosztását is: a kalapokba három kiemelt és három nem kiemelt csapat került – kivéve a negyediket, ahova négy.

A Ferencváros az 1. csoport kiemeltjei közé került a lengyel Legia Warszawa és a skót Celtic társaságában, míg a nem kiemeltek – vagyis a lehetséges ellenfelek – a svéd Djurgarden, az izlandi KR Reykjavík, valamint az előselejtezős torna győztese.

A selejtező első fordulóját augusztus 18–19-én rendezik meg, a párharc egymeccses lesz (zárt kapuk mögött), a pályaválasztó kilétéről is sorsolás dönt.

Az FTC-nek négy párharcot kell megnyernie a BL-főtáblára jutáshoz, három megnyert meccsel az Európa-liga csoportkörébe jut. Ha kiesik a BL-ből, az Európa-liga selejtezőjébe kerül. Ugyanakkorha a BL-selejtező 1. fordulójából továbbjut, a másodikban már nem lesz kiemelt.

A BL-SELEJTEZŐ 1. FORDULÓJÁNAK SORSOLÁSI BEOSZTÁSA

1. CSOPORT

Kiemeltek: Celtic (skót, 34 koefficienspont), Legia Warszawa (lengyel, 17), Ferencváros (9)
Nem kiemeltek: Djurgarden (svéd, 4.550), KR (izlandi, 2.5), az előselejtezős torna győztese: Linfield (északír, 4.25) VAGY FC Drita (koszovói, 1.5)

2. CSOPORT

Kiemeltek: Crvena zvezda (szerb, 22.75), Sheriff Tiraspol (moldovai, 12.75), FK Sarajevo (bosnyák, 4.75)
Nem kiemeltek: Fola Esch (luxemburgi, 4.75), Connah's Quay Nomads (walesi, 3.25), Europa FC (gibraltári 2.75)

3. CSOPORT

Kiemeltek: Ludogorec Razgrad (bolgár, 26), CFR (Kolozsvár, romániai, 12.5), Omonia (ciprusi, 5.35)
Nem kiemeltek: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói, 4.25), FC Ararat-Armenia (örmény, 2.5), Floriana (máltai, 1.15)

4. CSOPORT

Kiemeltek: Asztana (kazah, 29), Qarabag (azeri, 21), Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 16.5), Dinamo Tbiliszi (grúz, 4.75)
Nem kiemeltek: Dinamo Breszt (fehérorosz, 3.775), Riga FC (lett, 3.5), KF Tirana (albán, 1.475), FK Szileksz (északmacedón, 1.475)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik