BL: Szczesny visszatér oda, ahol a PL-ben debütált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.22. 19:01
null
Jól alakul eddig a mostani idénye a lengyelnek (Fotó:AFP)
A keddi Bajnokok Ligája-meccsek kapcsán nyilatkozott a Juventus kapusa, Wojciech Szczesny és az ukrán Sahtar Doneck vezetőedzője, Paulo Fonseca.

Kedd este a Bajnokok Ligája csoportkörében csap össze a Manchester United és az olasz éllovas Juventus.Wojciech Szczesny, a vendég torinóiak kapusa 2010 és 2015 között 132 alkalommal lépett pályára az angol első osztályban az Arsenal színeiben.

„Nagyon jól emlékszem az Old Traffordra, ott debütáltam a Premier League-ben. Kikaptunk, de szép emlékként ragadt meg bennem. Igaz, utoljára, amikor a United ellen játszottam, nyertünk (2015-ben, az FA-kupa negyeddöntőjében 2–1-re nyert az Arsenal – a szerk.). Remek este lesz, az ellenfélnek erős a csapata. Tisztában vagyok vele, milyen nagyszerű dolgokat tett Cristiano Ronaldo a vörös ördögökért, de ő most már Juventus-futballista, és nagyra értékeljük, amit értünk tesz. Fizikálisan nagyon kemény meccs lesz" – idézi a torinói klub honlapja a 28 éves lengyelt.

Paulo Fonseca, az ukrán Sahtar Doneck vezetőedzője az angol Telegraphnak beszélt a szintén kedden esedékes, Manchester City elleni BL-összecsapásukról. A két fél legutóbb akkor találkozott, mikor 2017 decemberében a portugál tréner együttese megszakította Pep Guardiola gárdájának 29 tétmérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát (2–1-re győztek a Bajnokok Ligája csoportkörében).

„Edzői karrierem kezdete óta úgy gondolom, hogy a meccseket szimplán megnyerni nem elegendő. Jól is kell játszani, szeretem látni a csapatomat kezdeményezni. Minden egyes mérkőzéshez így kell hozzáállni, és nem számít, hogy az ellenfél például a Manchester City. Bátraknak kell maradnunk, és ezt a filozófiámat örökké meg fogom tartani" – kezdte mondandóját a brit lapnak a szakember.

Fonseca Sahtarja egymás után kétszer lett ukrán bajnok, és jelenleg is az első helyet foglalja el.

„Persze, kipróbálnám magam valamelyik európai topbajnokságban. Anglia lenne az egyik legideálisabb számomra. Csak és kizárólag egy jó csapatért lennék hajlandó elhagyni Ukrajnát, olyanért, amely nyerni akar. Ne az legyen a cél, hogy »semmi esetre se essünk ki«."

„Angliában remekül szerepel a Manchester City, viszont a Premier League-klubok nem próbálnak meg győzni ellene. Én mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy legalább próbáljátok meg" – fejezte be a 45 éves tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik