BL: Sokkal korábban le kellett volna zárnunk a meccset – Koeman

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 08:40
null
Az FC Barcelona idegenben győzte le a Juventust (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona idegenben 2–0-ra legyőzte a Juventust a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. Lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést a főszereplők!

 

Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője:
„Tisztában voltunk vele, hogy nehéz mérkőzés lesz egy olyan csapat ellen, amely előttünk jár az úton. Olyan játékosaik vannak, akik rengeteg ehhez hasonló összecsapáson vettek részt, míg nálunk többen is csupán a második Bajnokok Ligája-mérkőzésüket játszották. Mindenesetre az ilyen meccsek is segítenek a fejlődésben.”

„Remélem, hogy a kulcsjátékosaink hamarosan visszatérhetnek, nehéz ennyi mérkőzést játszani ilyen szűk kerettel. A középpályások – mint Arthur, Bentancur és Rabiot – még mindig fiatalok, de mindannyian azon vagyunk, hogy fejlődjünk és szoros meccseket játszunk az olyan csapatokkal, mint például a Barca.”

Leonardo Bonucci, a Juventus védője:
„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, még ha mind a két csapatban is voltak hiányzók. Túlságosan sok technikai hibát követtünk el, ezzel megkönnyítettük a Barca dolgát. Többet is elérhettünk volna ma este. Ami reményt adhat, hogy igyekszünk kezdeni valamit a labdával, amikor nálunk van. Ez nagyobb kockázattal jár, de innen kell építkezni.”

„Vannak olyan új játékosaink, akiknek minimális nemzetközi tapasztalata van, így mérkőzésről mérkőzésre kell fejlődnünk. Fontos játékosok hiányoznak, háromnaponta pályára lépünk, így kezdjük érezni a fáradtságot. Most össze kell szedni magunkat, és a következő napokban ismét keményen kell dolgoznunk.”

Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetőedzője:
„Ez volt az eddigi legjobb meccsünk az idényben. Óriási győzelmet arattunk egy európai nagycsapat ellen, képesek voltunk azt a futballt játszani, amit elterveztünk. Az volt az elképzelés, hogy hárman vannak hátul, valakit pedig előrébb tolunk, hogy legyen egy plusz emberünk a középpályán, ezáltal több gólhelyzetet tudtunk kialakítani. Őszintén szólva már sokkal korábban le kellett volna zárnunk a mérkőzést.”

„Pedri figyelemre méltó nyugalmat és magabiztosságot sugárzott a korához képest, nagy fegyvere lehet a Barcelonának a jövőben. Ami Griezmannt illeti, balszerencsés időszakot él most. Két nagy lehetősége is volt ma este, az egyiknél a kapufát találta el, de egyik szituációt sem tudta volna jobban megoldani.”

Sergi Roberto, az FC Barcelona futballistája:
„A lehető legjobb választ adtuk a jelenlegi zavaros időszakban. Mindenki sokat beszél a klubot érintő helyzetről, de a csapat kizárólag arra koncentrál, hogy nyerjen. Olyan Barcát akarunk, amely irányítja a meccseket, birtokolja a labdát, jól védekezik és ehhez közeledünk. Új edzőnk van, fokozatosan javulni fogunk.”

„A Real Madrid elleni hazai vereség után fontos volt, hogy nyerjünk, és két meccs után hat ponttal álljunk. Két góllal győztünk, de ez lehetett volna több is. Néhány helyzetet kihagytunk, de összességében elégedettek vagyunk. Fontos, hogy ki tudjunk alakítani ilyen lehetőségeket.”

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
JUVENTUS (olasz)–FC BARCELONA (spanyol) 0–2 (0–1)
Torino, Allianz Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Makkelie (holland)
Juventus: Szczesny – Cuadrado, Demiral, Bonucci, Danilo – Kulusevski (McKennie, 75.), Bentancur (Arthur, 83.), Rabiot (Bernardeschi (83.), Chiesa – Dybala, Morata. Vezetőedző: Andrea Pirlo
FC Barcelona: Neto – Sergi Roberto, R. Araújo (Busquets, a szünetben), Lenglet, Jordi Alba – F. de Jong, Pjanic – O. Dembélé (Fati, 66.), Messi, Pedri (Braithwaite, 90+2.) – Griezmann (Firpo, 88.). Vezetőedző: Ronald Koeman
Gólszerző: O. Dembélé (14.), Messi (90+1. – 11-esből)
Kiállítva: Demiral (85.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 (Nguen 59., Boli 90., ill. Cihankov 28. – 11-esből, De Pena 41.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 2 2 7–1 +6 6
2. Juventus 2 1 1 2–2 0 3
3. Dinamo Kijev 2 1 1 2–4 –2 1
4. FERENCVÁROS 2 1 1 3–7 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik