BL: a csalódott Van Gaal rágyújtott a régi, de igaz nótára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.25. 23:50
null
Az MU ismét nem a régi fényében csillogott, inkább a mostaniban pislákolt (Fotó: AFP)
A Manchester United elleni hazai 2–1-es siker után Angliából ponttal távozott a PSV a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

A MÁR NYOLCADDÖNTŐBE
JUTOTT CSAPATOK
Barcelona, Bayern München, Real Madrid, Zenit, Atlético Madrid, Juventus, Benfica, Manchester City, PSG
A még kiadó hét helyre tizenhárom csapat pályázik. Bővebben itt olvashat róluk!

„Már az első játékrészben, amikor három tiszta ziccert dolgoztunk ki, eldönthettük volna a mérkőzést, de a szünetet követően is megtehettük volna ezt, ám a befejezéseknél egyszerűen nem voltunk elég jók – nyilatkozta a Manchester United holland menedzsere, Louis van Gaal. – Nem mertük járatni a labdát, ennek ellenére ennyi helyzetet egyszerűen nem lehet kihagyni. A középpályások sok labdát eladtak, ezért nem tudtak elegendő támogatást nyújtani a támadóknak. Nem nyilatkozhatom minden meccs után azt, hogy most sem rúgtuk be helyzeteinket, de egyszerűen ez az igazság, ismét ez történt. Nagyon nehéz meccs vár ránk, mert a csoportban a Wolfsburg a legerősebb ellenfelünk, de azért nyerhetünk ellene. Mi megvertük idehaza a németeket, a PSV meg kikapott Moszkvában, mindezek ellenére egyáltalán nem lesz könnyű kiharcolnunk a továbbjutást.”

„Több mint elegendő helyzetünk volt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, de nagyon megnehezítettük saját helyzetünket a záró fordulóra – ismerte el őszintén a manchesteriek legjobbja, Chris Smalling. – Tudtuk már korábban is, hogy nagyon kemény ellenfél a PSV, ezért aztán mindent beleadtunk, keményen dolgoztunk mi is. Kicsit gyorsabban kell járatnunk a labdát, és gólra kell váltanunk a helyzeteinket. Ha megszerezzük a vezetést, minden sokkal egyszerűbb lett volta, ám végül csalódást okoztunk, és csakis önmagunkat okolhatjuk emiatt. Azt hittem egyébként, hogy, bár idegenben kikaptunk a PSV-től, odahaza majd nyerünk ellene. Wolfsburgba úgy utazunk el, hogy van reményünk a győzelemre.”

„Könyörtelennek kellett volna lennünk, de nemcsak most, összességében is sokkal több gólt kell szereznünk; bár állítom, ha ezen a meccsen a szünet előtt betalálunk, egészen másként végződött volna a találkozó – mérgelődött a lefújás után Wayne Rooney. – Pechünk volt, ha megszerezzük a vezetést, többet jött volna előre a PSV, bátrabbnak kellett volna lennie, de így csak megszállta saját térfelét, hogy kósza kontrákat vezessen. Ez egy tanulási folyamat, de nem mondhatjuk ezt folyton, itt az ideje már annak, hogy megnyerjük az ilyen meccseket is, mint ez volt! Igaz az is, hogy a második félidőben nem voltunk eléggé higgadtak, így reális és igazságos a döntetlen, bár mi mindenképpen nyerni szerettünk volna. Németországban játszani sohasem könnyű, ám bízunk magunkban, meg kell szereznünk a három pontot – noha azt szerettük volna, hogy már ne győzelmi kényszerben kelljen pályára lépnünk az utolsó fordulóban.”

„Nem lesz könnyű kiharcolnunk a továbbjutást, a csoportban nincsenek nagy különbségek a csapatok között, de nyertünk már mások ellen is, nyernünk kell az oroszok ellen is – tekintett a jövőbe az egykori mestere, Van Gaal orrát ismét megfricskázó Phillip Cocu. – Nagyon elégedett vagyok a manchesteri eredménnyel. Nagyszerűen teljesítettünk, már csak fel kell tennünk a pontot az i-re. A tervünk az volt, hogy a jobb szélen veszélyeztetünk majd főleg, gyors támadásokkal, Luuk de Jong felveszi a harcot Daley Blinddel, Luciano Narsingh pedig kihasználja gyorsaságát. Bár Narsingh lesérült, Gastón Pereiro remekül szállt be a helyére. A United uralta a mérkőzést, egyébként is szereti megnyomni az első húsz percet, viszont most megúsztuk anélkül, hogy helyzete lett volna az ellenfélnek, és később sem volt igazán veszélyes. A végére meg mintha már nem is hitte volna el, hogy legyőzhet bennünket. A szünet után már csak egy helyzete volt a hazaiaknak, pedig tartottam attól, hogy éppen akkor döntik el a mérkőzést.”

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Manchester United–PSV Eindhoven 00
CSZKA Moszvka–Wolfsburg 0–2
(Akinfejev 67. – öngól, Schürrle 88.)
6. FORDULÓ (december 8.)

Wolfsburg–Manchester United
PSV–CSZKA Moszkva

AZ ÁLLÁS
1. Wolfsburg 5 3 0 2 6–4 +2 9
2. Manchester United 5 2 2 1 5–4 +1 8
3. PSV Eindhoven 5 2 1 2 6–6 0 7
4. CSZKA Moszkva 5 1 1 3 4–7 –3 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik