BL: sima győzelemmel, dalolva hangolt a Fradi-ellenfél – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.08.15. 18:42
null
A szerdai BL-selejtező helyszíne (Fotó: Tumbász Hédi)
Az FTC elleni szerdai BL-selejtezőre készülő Djurgarden 3–0-ra győzött a mezőny második feléhez tartozó Örebro vendégeként a svéd labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

A zambiai Emmanuel Banda az első félidő végén szerezte meg a vezetést a svéd bajnoknak, honfitársa, a csereként beálló Edward Chilufya a 90. percben állította be a végeredményt, és előtte egy másik csereember, Nicklas Bärkroth is betalált.

A GÓLOK

Nem csoda, hogy az öltözőben a két zambiai légiós vezényelte a győzelmi kórust.


Az Aftonbladet értékelése szerint a Djurgarden BL-selejtező előtti főpróbája jól sikerült: belefért, hogy a rutinos Erik Berg és Emir Kujovic csak csereként lépjen pályára a hőségben lejátszott meccsen – Fredrik Ulvestad még úgy sem, bajnoki eltiltása következtében teljesen pihent lesz a Fradi ellen –, a cseresorból előlépő Jesper Nyholm és Banda jó benyomást keltett, akárcsak a kispadról beállva gólt szerző Bärkroth és Chilufya.

A Djurgarden az elmúlt két hétben lejátszott öt bajnoki mérkőzése közül négyet megnyert, egyet elveszített, és 16 forduló során gyűjtött 29 ponttal a tabella harmadik helyén áll a Malmö (34) és az Elfsborg (30) mögött.

Az FTC–Djurgarden BL-selejtező szerda este 20 órakor kezdik az Üllői úti Groupama Arénában, a mérkőzés a koronavírus-járvány miatt zárt kapus lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik