BL: Sergio Ramost duplán elmeszelte az UEFA

Vágólapra másolva!
2019.02.28. 19:35
null
Sergio Ramost itt éppen kiállítják – ez négy nappal az amszterdami csíny után történt (Fotó: AFP)
Az automatikus egymeccses eltiltás dupláját kapta büntetésként Sergio Ramos, mivel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága bizonyítottnak látta, hogy a Real Madrid játékosa szándékosan szabálytalankodott az Ajax elleni BL-nyolcaddöntőben úgy, hogy sárga lapot kapjon érte – derült ki a csütörtöki fegyelmi határozatból.

 

Sergio Ramos a nyolcaddöntő első találkozójának hajrájában, csapata 2–1-es vezetésénél kapott sárga lap révén azt akarta elérni, hogy egy későbbi eltiltás helyett az amszterdamiak elleni visszavágót kelljen kihagynia – egy olyan mérkőzést, melyet együttese összesítésbeli előnnyel kezd.

A csütörtöki döntés értelmében a Real kapitánya a nyolcaddöntő-visszavágó mellett csapata következő európai kupameccsét is kihagyni kényszerül – továbbjutás esetén értelemszerűen a negyeddöntő első felvonását.

Mint ismert, Sergio Ramos mérkőzés utáni nyilatkozata arra engedett következtetni, hogy szándékában állt sárga lapot érő szabálytalanságot elkövetni. Bár a futballista ezt később tagadta, és szerinte szavait rosszul értelmezték, az UEFA vizsgálatot indított ellene.

Különféle szurkolói rendbontások miatt pénzbüntetéssel sújtották az Ajaxot, a Real Madridot, a Manchester Unitedet, a PSG-t és a Crvena zvezdát. Utóbbi kettő kapta a legsúlyosabb büntetéseket: a PSG 41 000 eurót fizet a manchesteri rendbontásokért, 25 000-et a Cz elleni decemberi csoportmeccs kezdésének késleltetéséért – Thomas Tuchel vezetőedző egy mérkőzésre szóló, egy évre felfüggesztett eltiltást kapott ugyanitt tanúsított helytelen magatartásáért –, a Zvezda pedig 64 000 eurót a párizsiak elleni decemberi belgrádi mérkőzés balhéiért.

A Marseille és a Chelsea elleni eljárást ugyanakkor megszüntették.

Ricardo Quaresma, a Besiktas portugál légiósa három találkozóra szóló eltiltást kapott, amiért a Malmö elleni decemberi Európa-liga-mérkőzésen kíméletlenül letalpalta az ellenfél egyik játékosát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik