BL-selejtezők: Balotelli góljával nyert a volt DVSC-csatár csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.25. 22:43
A harmadik selejtezőkör első mérkőzéseivel folytatódott a Bajnokok Ligája idei kiírásának küzdelemsorozata. A CSZKA Moszkva megnyugtató előnyt szerzett az AEK otthonában, a korábbi debreceni Aco Sztojkov csapata, a Vardar Szkopje a dán FC Köbenhavnt verte meg, míg Belgrádban egy Comore-szigeteki csatár vitte a prímet és vezette győzelemre az Olympiakoszt.

A görög Olympiakosz a Partizan Beograd otthonába látogatott és aratott 3–1-es győzelmet, amelyből két góljával oroszlánrészt vállalt egy Comore-szigeteki válogatott játékos, El Fardou Ben Nabouhane. A 10. percben már 1–1 állt az eredményjelzőn, majd a második félidőben a franciaországi születésű egzotikus csatár második gólja után a 3–1-es végeredményt a három perccel korábban beálló nigériai Emmanuel Emenike állította be a 91. percben.Olympiakosz a Partizan Beograd otthonába látogatott és aratott 3–1-es győzelmet, amelyből két góljával oroszlánrészt vállalt egy Comore-szigeteki válogatott játékos, El Fardou Ben Nabouhane. A 10. percben már 1–1 állt az eredményjelzőn, majd a második félidőben a franciaországi születésű egzotikus csatár második gólja után a 3–1-es végeredményt a három perccel korábban beálló nigériai Emmanuel Emenike állította be a 91. percben.

A korábban a DVSC-ben és Nyíregyházán is légióskodó macedón Aco Sztojkov jelenleg a Vardar Szkopje futballistája, amely azonban nem nevezte a 34 éves támadót a dán FC Köbenhavn elleni meccsre, amelyet a brazil Jonathan Balotelli találatával a macedónok 1–0-ra megnyertek.

A cseh Plzen a korábban Steauaként ismert FCSB bukaresti otthonában kétszer is vezetést szerzett, de a házigazdák mindkét alkalommal egyenlíteni tudtak a négy gól mellett nyolc sárga lapot is hozó mérkőzésen. Mindez azt jelenti, hogy valamivel nyugodtabban várhatja a jövő heti visszavágót a cseh csapat, köszönhetően a két idegenben szerzett találatnak.

Az orosz CSZKA Moszkva magabiztosnak mondható előnybe került az AEK otthonában, miután két fejessel 2–0-ra megnyerte az athéni összecsapást. Előbb az első félidő végén Alan Dzagojev bólintott a görögök kapujába, majd bő tíz perccel a második játékrész kezdetét követően egy szöglet után Pontus Wernbloom volt eredményes.

A cseh Slavia Praha a BATE Boriszovot győzte le 1–0-ra, köszönhetően a csapatkapitány Milan Skoda 20. percben büntetőből elért találatának – amely előtt egyébként a fehéroroszok emberhátrányba kerültek, amikor Jevgenyij Jablonszkij tizenegyest érően szabálytalankodott.

A másik kora esti meccsen az immár sorozatban nyolcadik hazai BL-selejtezős fellépésén veretlen azeri Qarabag gól nélküli döntetlent játszott a moldovai Sheriff Tiraspollal.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MECCS

BAJNOKI ÁG

Slavia Praha (cseh)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–0 (Skoda 20. – 11-esből)
Qarabag (azeri)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 0–0
Vardar Szkopje (macedón)–FC Köbenhavn (dán) 1–0 (Jonathan Balotelli 65.)
Partizan Beograd (szerb)–Olympiakosz (görög) 1–3 (Tawamba 10., ill. Ben Nabouhane 6., 56., Emenike 91.)

NEM BAJNOKI ÁG
AEK Athén (görög)–CSZKA Moszkva (orosz) 0–2 (Dzagojev 45., Wernbloom 56.)
FCSB (román)–Viktoria Plzen (cseh) 2–2 (Budescu 37., Filipe Teixeira 61., ill. Krmencik 23., Kopic 53.)

A visszavágókat egy héttel később, augusztus 1–2-án játsszák majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik