BL-selejtező: Határozottabbnak kell lennünk otthon - Herczeg András

Vágólapra másolva!
2010.07.13. 20:14
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata 1–1-es döntetlent ért el az észt Levadia Tallinn otthonában a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén. A találkozót követően Herczeg András, a debreceniek klubmenedzsere a határozottabb támadójátékot hiányolta csapatától, amely szerinte elengedhetetlen feltétele lesz a hazai visszavágónak, ebben az esetben a továbbjutást elérhetőnek tartja.

„Fölényben játszottunk, több helyzetet dolgoztunk ki, mint az ellenfelünk – értékelte a látottakat Herczeg András a találkozót közvetítő Sport1 Tv-nek. – Nagy energiát fektettünk a győzelem megszerzésébe, az ötvenkilencedik perctől az egyenlítésbe, ami a végén össze is jött. Uraltuk a játékot, fölényben voltunk, helyzetek adódtak előttünk, de határozottabbnak kellett volna lennünk. Elsősorban elöl. Fölöslegesen járattuk olykor a labdát keresztbe a pályán, amikor pedig a mélységi passzokat is bátran fel lehetett volna vállalni. Nehéz visszavágó vár ránk Debrecenben, ahol a mérkőzés alakulásától hasonló forgatókönyvet várok, mint most. Mi leszünk a kezdeményezőbbek, vélhetően fölényben játszunk, meglesznek a helyzeteink, de határozottabb befejezésekre van szükség, és akkor továbbjuthatunk, amiben őszintén bízok."

A debreceniek készültek az észt csapat kapu elé ívelt labdáira, de amint azt a szakember elmondta: sokszor pont olyan helyzetből születnek a gólok, amelyre edzésen és a taktikai felállásban is készülnek. Azt azonban Herczeg is elismerte: „szép gólt kaptunk".

A három csere, a gólt is szerző Rezes László, a gólpasszt adó Dombi Tibor és a lendületes Yannick beállításával a 35 fokos hőségben egy csapásra veszélyesebb lett a Debrecen – ennek eredményeként egyenlített a 90. percben –, Herczeg ezzel kapcsolatban megjegyezte: „Egy csapat nem kizárólag kezdőemberekből áll, hanem cserékből is."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik