BL: Robben szerint a szünetben intézkedett Heynckes, aztán…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 23:29
null
Foghatja a fejét Gary Medel, nagy verést kaptak Münchenben (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligájában a Bayern München öt góllal küldte haza a Besiktast a nyolcaddöntő első felvonásán, formalitássá degradálva ezzel a visszavágót. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Gratulálok a Bayern Münchennek, hogy bejutott a legjobb nyolc csapat közé!” – értékelt a lefújást követően Lothar Matthäus.

„Az ellenfelünk jobb volt ma. Mi jobban is futballozhattunk volna, és nyerhettünk is volna akár, de a kiállítás után már nagyon nehézzé vált minden. Fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk a második félidőre, próbáltunk koncentrálni és menteni, ami menthető, de nem jött össze. Támadószellemű csapat a Besiktas, de ma védekeznünk kellett, és azért nem játszhattuk a saját futballunkat, mert az ellenfél túl erős volt” – szomorkodott a mérkőzés után a vendégek mestere, Senol Günes.

„Ennél azért jobb eredményt érdemeltünk volna, a piros lap után elveszítettük a kontrollt a mérkőzés fölött. Megpróbáltunk mindent, ám az első gól után nagyon kényelmes helyzetbe került az ellenfél. A Bayern nem volt tekintettel az eredményre, folyamatosan támadott. Ennél sokkal jobb teljesítménnyel akartunk ma előrukkolni, de ennyi sikerült” – tette még hozzá később a szakember.

„Ezen a szinten tíz emberre fogyatkozni olyan hiba, amelyért drágán megfizetsz. A pályán maradó játékosok keményen dolgoztak, de teljesen más lett volna a vége, ha tizenegyen játszunk tizenegy ellen. Innentől a bajnokságra koncentrálunk...” – sóhajtott a Besiktas védője, Pepe.

„Az első félidőben még nem voltunk elég jók, az edzőnk aztán a szünetben intézkedett, és aztán már sokkal jobban játszottunk. Lásd az eredményjelzőt” – kedveskedett Jupp Heynckesnek Arjen Robben.

A holland hozzátette azért, hogy csalódott, mert a kispadon kezdte a mérkőzést, és szerdán megosztja majd érzéseit edzőjével és sportigazgatójával...

„A kiállítás sokat segített nekünk, jóllehet így sem tudtuk kihasználni a helyzeteinket az első félidőben, mert nem voltunk eléggé agresszívek. Aztán már úgy futballoztunk az ellenfél kapuja előtt, ahogyan kell, merészen és támadó szellemben” – így a mérkőzés egyik hőse, Thomas Müller.

„Úgy gondolom, két ellentétes félidőt láthattunk ma – kezdte a mérkőzés utáni értékelését Jupp Heynckes, a Bayern mestere. – Az első játékrészben nem a saját tempónkban futballoztunk, idegesek voltunk, pontatlanul passzoltunk, hagytuk támadni a Besiktast. A szünet előtti gól lélektani szempontból a legjobbkor jött, a fordulás után már egy egészen másik Bayern láthattunk, gördülékenyebben, gyorsabban játszottunk. Szépen futballoztunk, szép gólokat lőttünk, természetesen elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A BL-ben bárkinek nagyon nehéz tíz emberrel futballozni. Még mindig hiszem, hogy a Besiktas nagyon jó csapat. Tapasztalt játékosokkal bír, olyanokkal, akik sokat futballoztak korábban szerte Európában. Ezért is vagyok nagyon elégedett ezzel a magabiztos sikerrel. A visszavágóra úgy készülünk, mint normális esetben, a BL-ben semmilyen kockázatot nem lehet vállalni.”

A szakember elárulta, hogy James Rodríguezt nem azért cserélte le, mert fejen találta egy lövés, hanem azért, mert megfájdultak a játékos bokái.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Bayern München (német)–Besiktas (török) 5–0 (Th. Müller 43., 66., Coman 53., Lewandowski 79., 88)

A MÁSIK KEDDI MÉRKŐZÉSEN
Chelsea (angol)–FC Barcelona (spanyol) 1–1 (0–0)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik