BL: Remélem, hogy Magyarországon is büszke mindenki – Marko Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.29. 01:09
null
A Vidi játékosai mindent megtettek, ám ezúttal ez is kevés volt a továbbjutáshoz (Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz)
A Mol Vidi FC 1–1-es döntetlent játszott a görög AEK-kel az athéni visszavágón a Bajnokok Ligája playoffkörében, így utóbbi jutott a főtáblára, a magyar csapat az Európa-liga csoportkörében folytathatja. A találkozó után a két vezetőedző, Marko Nikolics és Marinosz Uzunidisz értékelte a mérkőzést és a párharcot.

 

„Kétféle érzés kavarog bennem – idézi Marko Nikolicsot a molvidi.hu. – Először is, büszke vagyok a csapatra, de természetesen szomorú vagyok, hogy nem sikerült odaérnünk a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Igaz, szinte senki sem számított arra, hogy egyáltalán idáig eljutunk. Ma is láthattuk, hogy ez a csapat igazi harcosokból áll, a játékosok mindent kiadtak magukból. Emelt fővel, büszkén kell hazamenniük, és remélem, hogy Magyarországon is büszke rájuk mindenki. Gratulálok a srácoknak, de természetesen gratulálok az AEK-nek is a továbbjutáshoz. Remek hangulatban játszhattunk itt, Athénban.”

„Azt nem állítom, hogy mi voltunk a jobb csapat a két meccs alapján, de úgy gondolom, hogy rosszabbak sem voltunk. A két párharc alatt legalább tíz nagy helyzetünk volt, de csak két gólt szereztünk. Hiányzott egy kis szerencse, valamint az AEK kapusa nagy bravúrokat mutatott be. Szervezetten játszottunk, talán a görög újságírók és szurkolók sem számítottak arra, hogy az utolsó percig nagy problémákat okozunk majd a helyi bajnokcsapatnak. De itt és Budapesten is mindenki küzdött az utolsó percig, egy pillanatra sem adta fel senki a párharcot! Rajtuk is látom, hogy szomorúak a kiesés miatt, de már a lefújás után összehívtam őket a kezdőkörben, majd üdvözölték a szurkolóinkat.”

„Itt szeretném átadni speciális köszönetemet annak a csoportnak, akik mindenhová követtek minket a nyár folyamán! Természetesen még semminek nincs vége, most jön a Ferencváros elleni rangadó a bajnokságban, közben pedig az európai sorozatunk is folytatódik, figyelünk az Európa-liga-sorsolásra pénteken.”

A görögök vezetőedzője, Marinosz Uzunidisz szerint nem játszottak jól, de ennek is megvolt az oka.

„Féltem attól, hogy ha gólt szerzünk, idegessé válunk, hiszen nagyon nagy volt a tét, sok minden forgott kockán. Valóban idegesen játszottunk, ám ennek ellenére is úgy gondolom, hogy összességben jobbak voltunk ellenfelüknél. Mindenkinek jár a gratuláció, mert sok olyan problémánk volt, amely kívülről nem látszik. De ezeket megoldottuk házon belül, ez összekovácsolta a csapatot. Nem játszottunk ma jól, ám a lényeg a továbbjutás. Büszke vagyok a labdarúgóinkra, és mindenki büszke lehet ma az AEK névre és arra, hogy ott vagyunk a csoportkörben.”

AZ ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
AEK ATHÉN (görög)–MOL VIDI FC 1–1 (0–0)

Athén, Olimpiai Stadion, 42 000 néző. V: Szymon Marciniak (lengyel)
AEK Athén: Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz, Simoes – Hélder Lopes, Klonaridis (Ponce, 62.), Mantalosz (Csoszics, 90.) – Livaja (Alef, 84.). Vezetőedző: Marinosz Uzunidisz
Mol Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (Pátkai, a szünetben) – Kovács I., Lazovics – M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Mantalosz (48. – 11-esből), ill. Nego (57.)
Kiállítva: Hélder Lopes (80.), Livaja (98. – a kispadról)
Továbbjutott: az AEK Athén, 3–2-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik