BL, B-csoport: remekelt a PSG támadósora, a Bayern is győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.12. 22:38
null
Mbappé, Neymar, Cavani – a szupertrió biztosította a PSG győzelmét (Fotó: AFP)
Nem történt meglepetés, a PSG és a Bayern München is sima győzelemmel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában.


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT

Celtic (skót)–Paris Saint-Germain (francia) 0–5 (Neymar 19., Mbappé 34., Cavani 40. – 11-esből, 85., Lustig 83. – öngól)
Bayern München (német)–Anderlecht (belga) 3–0 (Lewandowski 12. – 11-esből, Thiago Alcantara 65., Kimmich 91.)
Kiállítva: Kums (11.)

Celtic–PSG

A francia együttes kezdő tizenegyéből nem hiányozhatott a nyár két sztárigazolása, Kylian Mbappé és Neymar sem.

A 15. percben Cavani betalált, de les miatt nem adták meg a gólt, viszont négy perccel később Neymar már tényleg vezetéshez juttatta a franciákat. Neymarnak ez volt az ötödik BL-meccse a Celtic ellen, öt gól és hat gólpassz a mérlege a skót együttessel szemben. Fantasztikus.



Majd Mbappé is betalált, mondjuk nem volt nehéz dolga:



A 18 éves Mbappé az első tinédzser, aki két különböző klubban is gólt szerzett a BL-ben (Monaco, PSG). És ennél a találatnál Neymar jegyezte a gólpassz, tehát már a hetediket a Celtic ellen.

Cavani sem akart kimaradni a gólgyártásból, és büntetőből behozta lemaradását csatártársaihoz képest.



Sokáig úgy tűnt, hogy ez is marad a vége, ám az utolsó percekben két újabb PSG-gólt láthatott a közönség. Illetve a skótok is „szereztek” egyet, ám Mikael Lustig a saját kapujába talált. Edinson Cavani viszont ismét a Celticét vette be, így a vendégek 5–0-ra lelépték a hazaiakat.

Lustig öngólja


Cavani gólja


Lewandowski ismét betalált (Fotó: AFP)
Lewandowski ismét betalált (Fotó: AFP)


Bayern München–Anderlecht

A Bayern München sorozatban 14-edszer nyerhette meg az első mérkőzését a Bajnokok Ligája csoportkörében (legutóbb a Deportivo La Corunától kaptak ki 3–2-re 2002-ben). Pici szépséghiba, hogy a 2007–2008-as BL-szezonban ez nem sikerült, mert azt megelőzően a bajnokságban csak a 4. helyen végzett az együttes, így lemaradt a legrangosabb európai kupáról. De ezt nem számítva a Bayern mindig indult és nyert. Továbbá a bajorok gólkülönbsége egészen félelmetes volt a szóban forgó 13 első BL-csoportmeccsen: 32–2.

Kezdőként kapott szerepet a Bayernben James Rodríguez, aki a Real Madridtól érkezett kölcsönbe. A hétvégi, Hoffenheim elleni bajnokin már játszott 12 percet a sérüléséből felépült kolumbiai, így ez a második tétmeccse volt Carlo Ancelotti csapatában.

A Bayern nem váratta sokáig a szurkolóit az első gólig: Robert Lewandowski büntetőből talált be, miután Sven Kums lerántotta a kapura törő lengyelt. Ribéry hevesen reklamálni kezdett, Paolo Tagliavento játékvezető pedig felmutatta a piros lapot a franciának. Majd gyorsan helyesbített egy sárgával, ugyanis a pirosat Kumsnak akarta adni, a sárgát pedig Ribérynek, csak rossz sorrendben vette elő a kártyákat. Ha Ribéry vár egy kicsit, megúszhatta volna a figyelmeztetést. Amúgy minek fogdossa a bírót?

Ribéry piros lapja – azaz inkább sárga

Lewandowski gólja

Az 50. percben Alexander Chipciu a frászt hozta a bajor szurkolókra, mert szép lövéssel eltalálta a kapufát.

Végül Thiago Alcantara nyugtatta meg a drukkereket, a spanyol a 65. percben megduplázta csapata előnyét.

A hajrá is tartogatott még egy Bayern-gólt, Joshua Kimmich szép csel után passzolt az üres kapuba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik