BL: „Rebrov nem adta magát könnyen Lucescu ellen” – sajtóvisszhang

I. SZ., R. B.I. SZ., R. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 08:30
null
Mircea Lucescu csapata nem tudott nyerni kétgólos előnyről (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros kétgólos hátrányból 2–2-es döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája-csoportkör 2. fordulójában. Az ukrán sajtó többsége szerint ellentétes félidőket láthattunk, s a vendégeknek lehet hiányérzetük a végeredmény kapcsán.

 

„A Dinamo kiengedte a győzelmet a kezéből a Ferencváros ellen” – írta a 112.ua a szerdai összecsapást követően, hozzátéve, hogy a kijeviek az első félidőben szinte tökéletesen játszottak, ám a második játékrészben Rebrov csapata aktívabb volt. A honlap bosszantónak nevezte a döntetlent.

„A Dinamo kikapott Rebrovéktól a Bajnokok Ligájában” – állapította meg az rbc.ua(RBK). A portál kiemelte, hogy Lucescu tanítványai nem tudták megőrizni a kétgólos előnyüket. Ez volt a második döntetlen Rebrov és Lucescu aktuális csapatai között. A román szakember négyszer nyert Rebrovék ellen, míg az FTC ukrán mestere háromszor örülhetett győzelemnek Lucescu vezette együttes ellen.

A tsn.ua(TSZN) Szerhij Szidorcsuk kiállítására és a Ferencváros hajrában szerzett góljára hívta fel a figyelmet. A cikk szerint az FTC szinte a semmiből szépített, majd a piros lap megnehezítette a Dinamo Kijev dolgát.

„Rebrov nem adta magát könnyen Lucescu ellen” – áll az 1927.kiev.ua beszámolójának címében. Az oldal szerint két ellentétes félidőt láthattunk.

A dynamomania.com úgy fogalmazott: „a meccs végi thriller megfosztotta a kijevieket a három ponttól”.

A kp.ua szerint a Dinamón nem érződött, hogy két alapemberét nélkülözte a koronavírus miatt. A Ferencváros viszont kihasználta az emberelőnyt, a Kijevnek be kellett érnie egy ponttal.

Az expres.online megjegyezte, a Dinamo első gólja volt az 1500., amelyet ukrán csapatok szereztek a nemzetközi kupaporondon.

„A második félidőben a Dinamónak le kellett mondania a gólszerzésről, mert a Ferencváros szinte végig irányítani tudta a játékot” – így az unian.info, amely hozzátette, a Dinamo Kijev közelmúltbeli sikerei nagy részben Rebrovnak is köszönhetőek. A lap szerint Tokmac Nguen gólja brilliáns volt, s emiatt bosszankodhat Denisz Bojko, aki igyekezett jó benyomást tenni Lucescura az első számú kapus, Heorhij Buscsan távollétében.

A gazeta.ua az „Ajándék Rebrovnak – ezért nem nyert a Kijev a Ferencváros ellen” című cikkében elemzi a mérkőzésen látottakat, és a két ellentétes félidőre hívja fel a figyelmet. A cikk szerint „Lucescu az első félidőben taktikai csapást mért Rebrovra, az első 45 percben az történt a pályán, amit a Dinamo Kijev akart.”

A lap szerint azonban a szünet után elkényelmesedett a kijevi csapat, és „a vendéglátók a semmiből szerezték meg a szépítő góljukat.”

A lap szerint Lucescu ezután követte el a taktikai hibát azzal, hogy nem a csatárait cserélte le. Az FTC-nek hátul nem kellett tartania a fáradt kijevi támadóktól, „így a hazai csapat egyre többet támadhatott anélkül, hogy hátul a megtorlástól kellett volna félnie. A kijevi védők egyre kétségbeesettebbé váltak, a rutinos játékosok is hibákat követtek el. Harmas beállítása rossz döntés volt, a Dinamo a hajrában még instabilabb lett, és végül alulmaradt az idegek harcában.”

Az FTC ukránjairól azt írta a lap, hogy „csalódást okoztak, Haratin kezezésével tizenegyest okozott, Zubkov súlytalan volt támadásban”.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 (0–2)
Budapest, Groupama Aréna, 6444 néző. Vezette: Kruzliak (szlovák)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 86.), Blazic, Kovacevic (Dvali, 86.), Heister – Haratin (Laidouni, 65.), Sigér D. (Mak, 73.), Somália – Zubkov, Isael (F. Boli, 73.), Nguen. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
DINAMO KIJEV: Bojko – Kedziora, Zabarnij, Popov, O. Karavajev – Szidorcsuk, Saparenko (T. Baluta, 89.), Bujalszkij (Harmas, 82.), Cihankov (G. Rodrigues, 90+3.), De Pena – Szuprjaha (Verbic, 89.). Vezetőedző: Mircea Lucescu
Gólszerző: Nguen (59.), Boli (90.), ill. Cihankov (28. – 11-esből), De Pena (41.)
Kiállítva: Szidorcsuk (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 2 2 7–1 +6 6
2. Juventus 2 1 1 2–2 0 3
3. Dinamo Kijev 2 1 1 2–4 –2 1
4. FERENCVÁROS2113–7–41

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik