Ötgólos mérkőzésen nyert a Real Madrid, Ronaldo csúcsot döntött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.06. 20:40
null
Cristiano Ronaldo újabb csúcsot döntött (Fotó: APF)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a már korábban továbbjutó Real Madrid nagy csatában legyőzte odahaza a Borussia Dortmundot (a németek az Európa-ligában folytatják), a csoportelső Tottenham pedig könnyedén megverte odahaza az APOEL-t.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
H-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 3–2 (Mayoral 8., C. Ronaldo 12., L. Vázquez 81., ill. Aubameyang 43., 48.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Amikor a tizenkettedik percben betalált Borja Mayoral után Cristiano Ronaldo is, és ezzel 2–0-ra vezetett a Real Madrid a borzasztóan tartalékos Borussia Dortmund ellen, sokan már képzeletben rámérték a történelmi zakót a németekre.

Végül nem öltötték magukra – mintha a spanyolok azt hitték volna, hogy a mérkőzés hátralévő része érdeklődés hiányában elmarad, vagy talán túl sokáig ünnepelték Ronaldo újabb csúcsát?

Mind a hat csoportmérkőzésen betalált ugyanis a portugál csillag, és erre korábban még senki sem volt képes, nem mellékesen ezzel Ronaldo utolérte Lionel Messit, immár mindketten hatvan gólt vágtak a csoportkörben.

Némi mezőnyjáték után egyre bátrabb lett a Dortmund, és a Marcel Schmelzer, Pierre-Emerick Aubameyang kettős vezényletével a szünet előtt és után is betalált.

Erre kénytelen-kelletlen feléledt a szundikáló óriás, és heves rohamokba kezdett, végül Lucas Vázquez csavart lövése meg is hozta a győzelmet a madridiaknak.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A meccs összefoglalója



A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN

Tottenham Hotspur (angol)–APOEL (ciprusi) 3–0 (F. Llorente 20., Szon Hung Min 37., Nˆ’Koudou 80.)

Már a találkozó előtt is biztos volt, hogy a Spurs megnyeri a csoportját, az APOEL-nek azonban lett volna esélye elérni az Európa-ligát érő harmadik helyet. Mauricio Pochettino gárdája azonban hármat számolt a ciprusi alakulatra.

Először Fernando Llorente talált be egy pontos centerezés után, nem sokkal később Szon Hung Min remek lövéssel növelte az előnyt.

A szünetben beállt Sallai Roland, azonban ő sem tudott segíteni a csapatán, a 68. percben viszont sárga lapot kapott. A végeredményt a hajrában Georges-Kévin N'Koudou állította be egy megpattanó lövéssel.

A Tottenham ezzel 16 pontot szerzett, és magabiztosan nyerte meg a H jelű kvartettet, az APOEL pedig elbúcsúzott az európai kupaporondtól.

A meccs összefoglalója

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Tottenham
6
5
1

15–4
+11
16
2. Real Madrid
6
4
1
1
17–7
+10
13
3. Dortmund 6
2 4 7–13 –6 2
4. APOEL 6
2 4 2–17 –15 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik