Nem hibázott a PSG – Neymarék simán megverték Gulácsiékat, és BL-döntősök

Vágólapra másolva!
2020.08.18. 20:47
null
A PSG könnyedén legyőzte az RB Leipziget, és BL-döntőt játszhat (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája Lisszabonban rendezett első elődöntőjében a PSG nagy fölényben játszva, 3–0-ra legyőzte az RB Leipziget, amelynek soraiban mindkét magyar játékos szerepet kapott. Biztos győzelmével a PSG várhatja, hogy a döntőben a Bayern München vagy a Lyon lesz-e az ellenfele.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ

RB LEIPZIG (német)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 0–3 (0–2)
Lisszabon, Estádio da Luz, zárt kapuk mögött.Vezette:Kuipers (holland)
RB LEIPZIG:Gulácsi – Klostermann (Orbán, 84.), Upamecano, Mukiele – Laimer (Halstenberg, 62.), Kampl (T. Adams, 64.), Sabitzer, Angelino – Nkunku (Forsberg, a szünetben), Olmo (Schick, a szünetben) – Y. Poulsen.Vezetőedző:Julian Nagelsmann
PSG:S. Rico – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – A. Herrera (Verratti, 83.), Marquinhos, Paredes (Draxler, 83.) – Di María (Sarabia, 87.), Mbappé (Choupo-Moting, 86.), Neymar.Vezetőedző:Thomas Tuchel
Gólszerző:Marquinhos (13.), Di María (42.), Bernat (56.)

A MECCS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A mérkőzés első lehetősége a hetedik percben Neymar előtt adódott, a brazil szupersztár azonban hat méterről, ziccerben a kapufát találta el. Egy perccel később Gulácsi Pétert hozta nehéz helyzetbe a csapattársa, ami után a magyar válogatott kapus rosszul tisztázott, Neymart találta telibe, aki egyből a kapuba lőtt – örülni viszont nem örülhettek a párizsiak, ugyanis megszólalt a játékvezető sípja, a visszajátszás pedig megerősítette: Neymar kezét érintette a labda.

A 13. percben már valóban megszerezte a vezetést a PSG: Ángel Di María a bal szélről adta be a labdát, a jó ütemben érkező Marquinhos pedig teljesen üresen fejelhetett öt méterről – a labda a bal alsó sarokban kötött ki, Gulácsi tehetetlen volt (0–1).

A 35. percben Neymar szabadrúgásánál nagyot védett Gulácsi, a 42. percben viszont egy rossz kirúgás után Ángel Di María került nagy helyzetbe, és hét méterről a bal alsó sarokba gurított (0–2).

A gólpasszos Neymar 59. BL-mérkőzésén az 59. találatban vállalt szerepel – a támadó mérlege 35 gól és 24 assziszt.

A második félidőben is a franciák akarata érvényesült, az 56. percben pedig már 0–3 állt az eredményjelzőn. Az egyik lipcsei védő eladta a tizenhatosánál a labdát, közben – kissé érthetetlen módon – a földre rogyott, Di María köszönte szépen, középre adott, és az üresen álló Juan Bernat közelről Gulácsi kapujába bólintott.



A PSG a folytatásban is rengeteg helyzetet dolgozott ki, Gulácsi Péter több esetben is óriási védést mutatott be, ez viszont arra volt elegendő, hogy a vége ne legyen „csúnya”: Thomas Tuchel (és Lőw Zsolt) alakulata simán, 3–0-ra legyőzte az RB Leipziget, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, amelyben a Bayern München–Lyon összecsapás nyertesével találkozik.

Az utolsó tíz percben csereként beállt a magyar válogatott Willi Orbán is.

A MECCS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Augusztus 19., szerda (Estádio José Alvalade)

21.00:Olympique Lyon (francia)–Bayern München (német)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik