A Barca kikapott a PSG-től, Xavi megdöntötte Raúl rekordját

Vágólapra másolva!
2014.09.30. 20:41
null
Verratti szerezte a PSG második gólját (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának második fordulójában a francia Paris Saint-Germain hazai pályán 3–2-re legyőzte a szezon során eddig még gólt sem kapó Barcelonát. A katalánok kiválósága, Xavi a 69. percben csereként lépett pályára, ezzel a 143. főtáblás BL-találkozóján szerepelt, így átadta a múltnak Raúl 142 meccses csúcsát. A csoport másik mérkőzésén az Ajax 1–1-es döntetlent játszott az APOEL otthonában.

PSG–BARCELONA

A PSG remekül kezdett, már a 10. percben megszerezte a vezetést: Lucas Moura bal oldali szabadrúgását David Luiz vette le a tizenhatoson belül, majd Javier Mascherano mellett kilőtte a bal alsó sarkot (1–0). A hazai szurkolók öröme 106 másodpercig tartott, ennyi idő kellett a katalánoknak, hogy egyenlítsenek: Lionel Messi és Andrés Iniesta játszott össze parádésan a tizenhatoson belül, majd előbbi lőtte ki a bal alsót. Az argentin a legutóbbi három BL-meccsén nem szerzett gólt, ezt törte most meg. Ez volt a négyszeres aranylabdás 68. találata a legrangosabb európai kupasorozatban, amivel beérte Cristiano Ronaldót, mind a ketten három gólra vannak Raúl csúcsától. Még egy érdekesség: ez volt a Barca 500. gólja az európai kupák történetében (a selejtezőket is beleszámítva). 1–1

Az egyenlítés után a Barca maradt támadásban, de a franciák szerezték az újabb gólt. A 26. percben Thiago Motta jobb oldali szöglete után Marco Verratti fejelt a jobb alsó sarokba. A találat előtt Ivan Rakitic alászaladt a labdának, de Marc-André ter Stegen még nagyobbat hibázott, a német kapus borzalmasan lépett ki a kapujából, ez a gól az ő lelkén száradt. 2–1

A szünet után a Barcalona bekezdett, de megint a PSG szerzett gólt, Gregory van der Wiel jobb oldali beadása után Blaise Matuidi lőtt öt méterről a bal alsó sarokba Ter Stegen lábai között. 1984 után szerzett francia csapat három gólt a Barcelona ellen, korábban erre a bravúrra a Metz és a Nice volt képes (3–1). Két perccel később már jött is a válasz, Daniel Alves jobb oldali beadását Neymar vette le a hosszún (miután Messi fejjel nem érte el a labdát), majd 14 méterről okosan tekert a védők takarásában a bal alsó sarokba. A brazil hetedik meccsén a hetedik gólját lőtte ebben a szezonban. 3–2

Luis Enrique az egyenlítés reményében becserélte Xavit is, aki így megdöntötte Raúl rekordját, a középpályás 143. alkalommal lépett pályára a legrangosabb európia kupasorozatban, a főtáblán. A Barca próbált is nyomást gyakorolni, de közben figyelnie kellett hátul is, hiszen Pastore vezérletével életveszélyes kontrákat vezetett a francia bajnok. Munir El Haddadi járt a legközelebb a gólhoz, a fiatal játékos a bal oldali kapufát találta el, végül nem változott az eredmény, a katalánok elszenvedték idénybeli első vereségüket.

PSG–Barcelona 3–2

APOEL–AJAX

Az amszterdamiak rég látott veretlenségi sorozattal érkeztek az APOEL elleni mérkőzésre, hiszen az előző idényben a Celticet (1–0) és a Barcelonát (2–1) legyőzte az Ajax, a Milan otthonában ikszelt (0–0), a 2014–2015-ös kiírásban pedig a PSG ellen 1–1-re végzett.

Ezt követően három idegenbeli hollandiai fellépését rendre megnyerte a négyszeres BEK/BL-győztes, és a 28. percben Nicosiában is vezetéshez jutott, Andersen vette be Pardo kapuját.

Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, hiszen pillanatokkal később büntetőhöz jutottak a hazaiak, Gustavo Manduca pedig biztosan lőtt a hálóba.

A csapatok hiába próbálkoztak, újabb gólt már nem szereztek, így az Ajax második meccsén is 1–1-et játszott, az APOEL pedig megszerezte első BL-pontját a szezonban.

APOEL Nicosia–Ajax 1–1

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
F-CSOPORT

PSG–FC Barcelona 3–2 (David Luiz 10., Verratti 26., Matuidi 54., ill. Messi 12., Neymar 56.)
APOEL–Ajax 1–1 (Manduca 31. – 11-esből, ill. Andersen 28.)

AZ ÁLLÁS
1. Paris SG 2 1 1 4–3 +1 4
2. Barcelona 2 1 1 3–3 0 3
3. Ajax 2 2 2–2 0 2
4. APOEL 2 1 1 1–2 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik