BL: Pérez rövid ideig volt a Real-öltözőben a történelmi vereség után

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.22. 09:56
null
Zinédine Zidane hiszi, hogy kivezeti csapatát a gödörből (Fotó: AFP)
Sohasem kezdett még hazai vereséggel a rekordgyőztes Real Madrid a Bajnokok Ligájában – egészen szerdáig, amikor az ukrán Sahtar Doneck 3–2-re nyert a királyi gárda vendégeként a B-csoport 1. fordulójában. Zinédine Zidane, a spanyol együttes vezetőedzője magára vállalta a felelősséget a kudarc után.

 

A sérülések és pozitív koronavírustesztek miatt tartalékosan felálló Sahtar a félidőben 3–0-ra vezetett a Madrid otthonában – igaz, a meccset nem a Santiago Bernabéuban, hanem a Real valdebebasi edzőközpontjában található Alfredo Di Stéfano Stadionban rendezték meg.

Ezt megelőzően a Real Madrid – amely rekordot jelentő mind a 28 BL-csoportkörös szereplése során továbbjutott a következő szakaszba – tizenkétszer kezdett hazai pályán a legrangosabb európai kupasorozatban, s minden alkalommal győzelemmel rajtolt.

„CSAK CSAPATKÉNT TUDTUK LEGYŐZNI A REALT”
„Természetesen nagyon boldog vagyok – így Luís Castro, a Sahtar portugál trénere. – Az edzőnek az a feladata, hogy másokat, a játékosokat, a szurkolókat és a klubvezetőket boldoggá tegye. Elégedett vagyok, roppant keményen küzdöttünk ezért a győzelemért. Ráadásul nem mindennapi körülményekkel kellett megbirkóznunk, napról napra változott, kik szerepelhetnek a meccsen. Nincs kezdőcsapat és tartalékcsapat, egy keret van. Minden labdarúgónk megfelelően dolgozik, akikre bármikor lehet számítani. Gratulálok mindenkinek, aki hozzátett valamit ehhez a sikerhez! A Sahtarban nem nevek futnak ki a pályára, hanem a csapat. Csak csapatként tudtuk legyőzni a Real Madridot.”

„Pocsék időszak a mostani. Az első félidő… Nem a játékosok hibája, ők teszik a dolgukat. Nem azt kaptam vissza a csapattól, amit vártam, ilyenkor pedig az edző a hibás – vélekedett a klubbal három BL-t és két bajnoki címet nyerő Zinédine Zidane a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Szerencsére a második játékrészben megmutattuk, hogy tudunk jól játszani. Én vagyok a felelős, megoldást kell találnom, hogy ez még egyszer ne forduljon elő.”

„Minden szempontból gyengén kezdtük a találkozót, ám leginkább az önbizalom hiányzott a játékosokból. Képesnek érzem magam, hogy kivezessem a csapatot a gödörből.”

A szerdai összecsapáson nem volt a kezdő tizenegy tagja többek között Karim Benzema, Vinicíus Júnior és Toni Kroos sem, sérülés miatt pedig Sergio Ramos, Eden Hazard és Dani Carvajal is hiányzott.

„A kezdőcsapaton a zsúfolt program miatt kell rendszeresen változtatni. Szinte háromnaponta mérkőzést kell játszanunk, a futballistáknak nincs lehetőségük pihenni. Ez persze nem kifogás, én döntök az összeállításról, s nekem kell rájönnöm, miként tudunk újra erősek lenni – igaz, csak néhány napom van erre”
– tette hozzá a 48 esztendős francia szakember.

Különösen Ramos hiánya érdekes. A Real a legutóbbi hét, Ramos nélkül lejátszott BL-meccséből csak egyet nyert meg és hatot (!) elvesztett. Sőt a Real a legutóbbi hét hazai BL-mérkőzése közül csak egyet (a Galatasaray ellen) nyert meg, kétszer ikszelt és négyszer vereséget szenvedett. A közelmúltban a CSZKA Moszkva, az Ajax, a Manchester City és a Sahtar Doneck is győzni tudott Madridban.

A Real Madrid a legutóbbi hétvégén a La Ligában odahaza 1–0-ra kikapott az újonc Cádiztól, szerdán pedig fiaskóval rajtolt a BL-ben. Finoman szólva sem jó előjelek a szombati, FC Barcelona elleni rangadó előtt.

Ezt érezhette Florentino Pérez, a klub elnöke is, aki a Marca szerint szokásával ellentétben szerda este csak néhány percet töltött a madridiak öltözőjében a meccs után. Nem nehéz elképzelni, milyen hangulat lehetett a szobában…

Ami tény: a Bajnokok Ligáját még sohasem nyerte meg olyan együttes, amely vereséggel kezdett a főtáblán…

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán) 2–3
(0–3)
Madrid, Alfredo Di Stéfano Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Sz. Jovanovics (szerb)
Real Madrid: Courtois – F. Mendy, Varane, Éder Militao, Marcelo – Modric (Kroos, 70.), Casemiro, F. Valverde – Asensio, Jovics (Vinícius Júnior, 59.), Rodrygo (Benzema, a szünetben). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Sahtar: Trubin – Dodo, Bondar, Hocsolava, Kornijenko – Marcos Antonio (Vjunnik, 90+4.), Maycon – Marlos, Szolomon (Vitao, 90+2.), Tete – Dentinho (Szudakov, 89.). Vezetőedző: Luís Castro
Gólszerző: Modric (54.), Vinícius Júnior (59.), ill. Tete (29.), Varane (33. – öngól), Szolomon (42.)

A csoport másik mérkőzésén
Internazionale (olasz)–Borussia Mönchengladbach (német) 2–2 (R. Lukaku 49., 90., ill Benszebaini 63. – 11-esből, J. Hofmann 84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik