Böde bombagóljával egyenlített a Ferencváros a Partizani ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.13. 19:50
null
Döntetlenről kezdheti a hazai visszavágót a Fradi (Fotó: MTI)
A labdarúgó Bajnokok Ligájában a Ferencváros 1–1-es döntetlenre végzett az albán Partizani vendégeként a selejtező második körének első felvonásán. A házigazda alaposan ráijesztett a magyar bajnokra, a vezetést is megszerezte, a csereként beálló Böde Dániel azonban egyenlíteni tudott. A visszavágót július 20-án rendezik meg.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

Partizani (albán)–FERENCVÁROS (magyar) 1–1 (Fili 47., ill. Böde 71.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Rejtő Jenő-i fordulatok után lépett pályára a Ferencváros Albániában egy Bajnokok Ligája-selejtezőn, elvégre az UEFA által delegált ellenfele vérbeli Partizáni-akcióval került össze a magyar csapattal.

DOLL: VOLTAK APRÓ HIBÁINK; MENTÁLISAN ERŐSEK VOLTUNK
„Tipikusan olyan meccs volt, mint amilyen egy szezon első találkozója szokott lenni – nyilatkozta a fradi.hu-nak Thomas Doll. – Voltak apró hibáink. Az egyik ahhoz vezetett, hogy a Partizani megszerezte a vezetést. Nagy védelmi hibát ejtettünk, ilyen gól ötvenből egyszer jön össze. Böde azonban gyönyörű gólt szerzett egy tudatos, szépen felépített támadás végén, és az egy egy nem is számít rossz eredménynek. Nem lepett meg minket a Partizani játéka, tudtuk, hogy vannak gyors játékosaik. Fontos volt, hogy a csapat nem ijedt meg egy nullánál, mentálisan erős volt, fel tudott állni, és kiegyenlített. A visszavágón stabilabbak, magabiztosabbak leszünk. Ha a budapesti összecsapáson nem hibázunk ennyit, továbbjutunk.”

Thomas Doll – aki nagyon nem örült, hogy ilyen korán kell pályára lépnie tétmérkőzésen átszerveződő csapatának – a Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera Z., Pintér Á. – Lovrencsics G., Nagy Dominik, Radó – Djuricin kezdő mellett tette le a garast; és hogy az albánokat mennyire nem szabad lebecsülni, az hamar kiderült, mert az ötödik percben nagyot kellett védenie Dibusz Dénesnek egy látványos Realdo Fili, Lorenc Trashi akció végén.

Sajnos hasonló magyar támadásokra sokáig hiába vártunk, a zöld-fehérek jobb híján előrevágott labdákkal operáltak, de a siker legkisebb esélye nélkül, a hazaiak pedig a 16-os előtti szabadrúgásokban bíztak, mindhiába.

Hanem aztán röviddel a szünet után hatalmas ferencvárosi védelmi hiba nyomán elsült Realdo Fili lába, és máris roppant kényelmetlen helyzetbe került a magyar bajnok: 1–0!

Amely csak egy pontatlan Lovrencsics Gergő-lövéssel tudott válaszolni, majd Michal Nalepa nagy hibája után Fili az oldalhálóba pazarolta ziccerét.

Mindez már sok volt Dollnak, aki pályára küldte Stanislav Sestákot és Böde Dánielt is, utóbbi párpercnyi játék után szép kitörés végén éles szögből hatalmas góllal egyenlített. 1–1!

A FRADI.HU VIDEÓJÁN AZ EGYENLÍTÉS


Fellelkesült a szerzett gól után a Fradi, Nagy Dominik megdöngette lövésével a kapufát, Sesták majdnem a bal alsóba tekert, Pintér Ádám távolról kis híján meglepte a kapust, Cristian Ramírez nyilvánvaló felrúgásáért pedig nem kapott büntetőt a Ferencváros.

Amely végül is hozta a kötelezőt, nem kapott ki idegenben, és még gólt is szerzett, de a július 20-i visszavágón, a hazai közönség előtt ennél azért jobban kell futballoznia.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Trencín (szlovák) 3–4
Zalgiris Vilnius (litván)–Asztana (kazah) 0–0
Rosenborg (norvég)–IFK Norrköping (svéd) 3–1
Ludogorec (bolgár)–Mladoszt Podgorica (montenegrói) 2–0
Crusaders (északír)–FC Köbenhavn (dán) 0–3
Dundalk (ír)–FH (izlandi) 1–1

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Dinamo Tbiliszi (grúz)–Alaskert (örmény) 2–0
Qarabag (azeri)–F91 Dudelange (luxemburgi) 2–0
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Sheriff (moldovai) 3–2
The New Saints (walesi)–APOEL (ciprusi) 0–0
Lincoln Red Imps (gibraltári)–Celtic (skót) 1–0
BATE Boriszov (fehérorosz)–SJK (finn) 2–0
Valletta FC (máltai)–Crvena zvezda (szerb) 1–2
Salzburg (osztrák)–Liepaja (lett) 1–0
Vardar (macedón)–Dinamo Zagreb (horvát) 1–2
Zrinjski Mostar (bosnyák)–Legia Warszawa (lengyel) 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik